Google запустив власну соціальну мережу з відеочатом

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.06.2011 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14453

Google представив власну соціальну мережу під назвою Google+. Про можливості нового сервісу компанія розповіла в своєму блозі.

У Google+ немає єдиного списку "друзів" користувача. Натомість контакти розподіляються по "колам": наприклад, родичі, колеги, однокласники тощо. Налаштування приватності задаються для кожного кола окремо. Є функція відправки повідомлення всім користувачам, що входять в одне і те ж "коло".

У соціальній мережі передбачений відеочат, спілкуватися в якому можуть декілька користувачів одночасно (в російськомовній версії ця функція називається "ВидеоВстречи"). У головному вікні чату відображається картинка з веб-камери того користувача, який говорить у даний момент.

Користувач Google+ в налаштуваннях соцмережі може перерахувати свої інтереси. Після цього у стрічці оновлень він буде бачити посилання на тематичні статті та відеоролики.

Google випустить мобільні додатки для роботи з соціальною мережею. Програма для платформи Android вже доступна в магазині Android Market, а програма для iPhone, iPod touch і iPad вийде пізніше. Фотографії або відеоролики, зняті на камеру апарату, користувач відразу ж може завантажити на свою сторінку в Google+.

Google+ поки працює в режимі бета-версії. Зареєструватися в соцмережі можна лише за запрошеннями. Сервіс доступний більш ніж на 40 мовах, у тому числі українською.

Google+ - не перший "соціальний" проект Google. У 2004 році компанія запустила соцмережу Orkut, яка отримала популярність лише в окремих країнах, а в 2010 році представила інструмент Google Buzz для обміну інформацією через поштовий сервіс Google Mail.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.