Підрахуй обіцяє надання російській мові статусу другої державної

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 30.06.2011 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14467

У Партії регіонів обіцяють найближчим часом розробити проект змін до Конституції щодо статусу російської мови. Про це повідомив народний депутат Сергій Ківалов.

Депутати Верховної ради розглянуть найближчим часом питання про надання російській мові статусу другої державної. Про це 30 червня в Одесі повідомив народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

За його словами, найближчим часом буде розроблений проект змін до основного закону країни, після чого цей проект буде винесений на обговорення депутатами Верховної ради.

Ківалов особливо підкреслив, що дуже важливо, що ініціатива надання російській мові статусу другої державної виходить з Одеси.

Нагадаємо, законопроект про мови був зареєстрований у Верховній раді представниками фракцій Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина восени 2010 року. Він припускає розширення можливостей використання російської мови.

Документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості населення країни або рідною, або мовою щоденного спілкування.

У той же час, за інформацією соціологів, в Україні побільшало противників російської мови як другої державної.

Від “Аратти”: Коли владі немає що казати про свої досягнення виборцям, політикани традиційно запускають лохотрон про мови.

Обіцянки "легендарного героя" виборів-2004 особливо пікантно виглядають у Одесі, де його однопартієць мер Костусєв "допрацювався" до того, що дерева становлять смертельну небезпеку для людей, а влітку, у курортному місті, періодично закривають пляжі, через їхній поганий санітарний стан.

Чи є для одеситів проблемою №1 російська мова, якою їм ніхто не забороняє спілкуватися (як, до речі, й будь-якою іншою), коли зростають комунальні тарифи, коли кожні відвідини супермаркетів приносять викиди адреналіну від споглядання цін на харчі?

Втім, як бачимо, саме це для влади - другорядне. Головне - викинути на вуха чергову порцію агітаційної локшини. Бо насправді, за усього бажання, ПР не має жодних реальних шансів змінити Конституцію. Про що неодноразово публічно заявляв і Президент Віктор Янукович.

Звичайно, якщо результати голосування не рахуватиме пан Ківалов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.