ЄБРР відзначає споживчий бум в Україні на фоні найНЕефективнішої економіки в світі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.11.2006 20:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1448

Європейський банк реконструкції та розвитку оприлюднив звіт щодо трансформації економік країн своєї діяльності. ЄБРР робить висновок, що рушієм економічного росту на пострадянському просторі, зокрема й в Україні, є зростання споживчого попиту громадян.

Ці країни стають заможнішими, тож люди витрачають більше коштів, прагнучи вищого рівня життя, відзначає "Німецька хвиля".

Щодо України банк відзначає, що вона, не маючи значних власних енергоносіїв, нині переживає бум споживання, стрімкий ріст кредитів та збільшення потоків грошових переказів. 2006 року реформи тут були одними з найуспішніших в СНД. Законодавчі та адміністративні зміни останніх років заклали підвалини для нинішньої позитивної реакції ринку, зазначають експерти банку.

В той же час, експерти Європейського банку реконструкції та розвитку у своєму щорічному звіті щодо стану перехідних економік світу, відзначили, що українська економіка є однією з найНЕефективніших в світі, - повідомляє 5 канал.

На думку авторів, вітчизняна економіка - надзвичайно вразлива до подальшого подорожчання енергоносіїв, а також надто залежна від світових коливань цін на метали.

Водночас експерти зауважують, що українська економіка цілком впоралася з першим підвищенням цін на газ та електроенергію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.