Верховна Рада хоче узаконити державну зраду?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.07.2011 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14487

На останнього сесійного тижня парламентська більшість планує прийняти закон про зміну форми власності національної газотранспортної системи.

Дресировані кнопкодави Януковича на догоду Кремля хочуть змінити власність національної газотранспортної системи - стратегічного об`єкту держави?

Про це повідомив депутат від НУНС, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в ефірі Шустер Live.

"На наступний пленарний тиждень планують внести законопроект для розгляду №7562, в ньому, крім внесення пільг, є внесення змін до закону "Про трубопровідний транспорт", і цим законом відкривають можливість для продажу нашої газотранспортної системи. Так як того захоче уряд Януковича", - сказав він.

Він переконаний, що таке рішення влада прийняла під тиском Росії. І саме російські структури можуть стати власниками української стратегічної труби, повідомляє офіційний сайт народного депутата.

"Ми здаємо наші стратегічні інтереси", - попереджає Гриценко.

"Візьміть п’ять найкрупніших банків в Україні – три з них російські. Інформаційний простір також переважно контролюється Росією. Подивіться на наші спецслужби, наших урядовців – я впевнений, що частина з них має російські паспорти. Дехто того не приховує".

За таких умов, вважає Гриценко, Україна не може називати себе суверенною державою і не може проводити власну політику.

"Це треба зупинити. Ми живемо в Україні, давайте про це не забувати".

Як відомо, президент Віктор Янукович вимагав від парламенту прийняти цей законопроект ще в середині червня.

Вимога було озвучена через представника президента у Верховній Раді Юрія Мірошниченка.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт". Законопроект ініційований прем`эр-міністром Азаровим.

Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.

Запропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт", повідомляє "Українська правда".

Під прикриттям законопроекту “Про гарантії держави щодо виконання рішень суду” кнопкодави хочуть протягнути зміни, які впливають на державну безпеку

Довідка.

В нинішній редакції частина четверта статті 7 Закону "Про трубопровідний транспорт" виглядає так:

“Реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділ, перетворення) державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, а також їх приватизація забороняються. Відчуження основних фондів державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, передача їх з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління, передача до статутного фонду інших юридичних осіб основних фондів та акцій таких підприємств, вчинення інших правочинів, що можуть призвести до відчуження основних фондів та акцій цих підприємств, а також основних фондів та акцій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ забороняються, крім випадків, коли результатом таких дій є створення державних підприємств, 100 відсотків яких є у державній власності України. Дія цієї частини не поширюється на об'єкти житлового фонду державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", її дочірніх підприємств та підприємств, заснованих за участю зазначеної Компанії.”

Цю частину пропонується доповнити наступним реченням:

“Перелік підприємств, на які поширюється дія цієї частини, визначається Кабінетом Міністрів України.”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.