У Білорусі влада воювала з пограбованим народом

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 3.07.2011 21:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14491

У Мінську та інших містах Білорусі в неділю ввечері проходять несанкціоновані акції “мовчазного протесту”, організовувані активістами через соціальні мережі.

Опозиційні сайти повідомляють про затримання і діях міліції щодо припинення мітингів. За їхніми відомостями, ОМОН діє жорстоко, б'ють журналістів. В одного забрали фотокамеру і топтали її на землі ногами.

У Мінську за кілька годин до початку акції в центр почали стягуватися сили безпеки і машини для перевезення затриманих. На вулицях і площах спостерігається велике скупчення співробітників міліції, багато людей у ​​цивільному з раціями.

Біля вокзалу та найближчій станції метро через кожні кілька метрів стояли особи в цивільному одязі з навушниками. Вони вели відеозйомку і перевіряли паспорти у молоді, заявляючи, що на цьому місці буде спецзахід.

Потім на Привокзальній площі почалися затримання - рахунок йде на десятки осіб. Свідки бачили кілька переповнених автозаків, що виїжджали у невідомому напрямку. Людей валили на асфальт і затягували в машини.

Правоохоронні органи затримують всіх, хто аплодує, без винятку, як літніх людей, так і молодих, повідомляють очевидці. Для розгону людей кілька разів був застосований сльозогінний газ. ОМОН перешкоджає роботі журналістів, у них відбирають фототехніку.

Незважаючи на масові затримання, частина протестувальників продовжує аплодувати на протилежній стороні від площі.

Раніше з нагоди Дня незалежності у столиці за безпрецедентних заходів безпеки відбувся військовий парад, який беззмінний президент Олександр Лукашенко брав разом з семирічним позашлюбним сином Колею.

Він заявив, що країні намагаються нав'язати безсовісний сценарій "кольорових революцій" і поставити Білорусь на коліна. "Цього не буде", - підсумував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.