Азаров дав слідству завідомо неправдиві свідчення?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.07.2011 22:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14492

Прем’єр Микола Азаров під час допиту по газовій справі заявив, що Юлія Тимошенко, зі слів Володимира Путіна, погоджувалася здати Севастополь Росії на 50 років.

Про це стало відомо "Українській правді" з власних джерел.

За даними джерел, Азаров був допитаний по справі Тимошенко як свідок.

В ході допиту Азаров повідомив, що під час переговорів з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним той йому зізнався, що взимку 2009 року Тимошенко погоджувалася на 50 років оренди Чорноморського флоту.

Очікується, що Азаров також даватиме свідчення в суді по справі Тимошенко.

В свою чергу, екс-прем'єр Юлія Тимошенко категорично заперечує, що вона нібито погоджувалася продовжити перебування Чорноморського флоту в Севастополі на 50 років.

Про це заявила "Українській правді" прес-секретар Тимошенко Марина Сорока, коментуючи інформацію, що прем’єр Микола Азаров на допиті повідомив про відповідну заяву російського прем’єра Володимира Путіна.

"Це брудна провокація, яка не відповідає дійсності", - процитувала Тимошенко її прес-секретар.

За її словами, ніяких підстав для таких заяв не було.

Сорока підкреслила, що Тимошенко неодноразово заявляла про те, що російська сторона сама за своєю ініціативою під час міжурядових засідань та зустрічей піднімала питання ЧФ.

"І, як відомо, нинішній режим, а не Тимошенко, підписали сумнозвісні "харківські угоди", які дозволили ЧФ перебувати до 2042 року в Севастополі", - підкреслила прес-секретар.

Вона також нагадала позицію Тимошенко, що "харківські угоди" "будуть обов’язково денонсовані після того, як влада в демократичний і конституційний спосіб буде відсторонена за антинародну діяльність".

Як відомо, 21 квітня 2010 року між президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим було підписано угоду про пролонгацію базування російського Чорноморського флоту в Севастополі до 2042 року, тобто на 25 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.