Провокаторам у Печерському суді платять по 500 грн.?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 4.07.2011 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14496

Сьогодні з зали засідань Печерського суду було видалено декількох осіб, яким, як з’ясувалося, обіцяли грошову винагороду за порушення порядку у залі суду.

Народний депутат від БЮТ Юрій Прокопчук вивів із зали засідань Печерського суду, де відбувається розгляд справи, порушеної проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, п'ять осіб у футболках, на яких зображено Тимошенко у фас і профіль, як на фотографіях злочинців, і написано: "Тимошенко - до відповідальності".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, Прокопчук заявив, що це "проплачені провокатори".

"Їм заплатили за те, щоб вони кричали. Їхнє завдання - накричати на ті 500 грн., які їм обіцяли заплатити", - зазначив нардеп.

За його словами, минулого разу міліція також пустила цих людей до будівлі суду.

"Зараз ми з'ясовуємо і шукаємо винних в цьому. Один хлопчина нам вже тут жалівся, що йому заплатили не 300 грн., як обіцяли, а 270 грн. Зараз їм платять по 500 грн.", - уточнив Прокопчук.

Разом з тим, як з'ясувалось, люди у футболках - представники громадської організації "Тимошенко - до відповідальності". Її було створено 24 червня - у день першого судового засідання у справі Тимошенко. Метою створення організації її керівник Катерина Смірнова назвала захист судді Родіона Кіреєва.

"Суддя Кіреєв потребує підтримки, адже на нього дуже тиснуть Тимошенко та її захисники", - сказала Смірнова.

Водночас, за словами активістки цього руху Світлани Мішалової, її побили і виштовхали з зали суду народні депутати.

"У мене зараз дуже болить спина, мене били по нирках", - зазначила вона, але відмовилась називати імена депутатів, які нанесли їй тілесні ушкодження.

Слід також зазначити, що близько 15 журналістів стоять під входом до зали Печерського суду - їх не пускають працівники спецпідрозділу "Грифон", які стверджують, що зала суду переповнена.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.