Сенсаційне відкриття: косметика провокує ожиріння

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.07.2011 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14498

Американські вчені дійшли сенсаційного висновку, що у поширенні ожиріння винен не тільки нездоровий спосіб життя, а й хімічні сполуки, які використовуються у косметичних засобах.

Лікарі з Медичного центру Маунт Сінай в Нью-Йорку встановили, що хімічна сполука фталат, що входить до складу 70% шампунів, мила та інших косметичних продуктів, порушує роботу ендокринної системи і негативно відбивається на системі, яка контролює вагу людини.

Виявилося, що речовини, які впливають на ендокринну систему, можуть імітувати ефект гормонів і впливати на роботу залоз, які їх виробляють.

Крім фталата, науковці також занесли до "чорного списку" бісфенол-А, який легко знайти в складі багатьох контейнерів, пластикових пляшок з водою і навіть дитячих пляшечок.

Педіатр Майда Галвез, яка брала участь в дослідженні 330 дітей в Східному Гарлемі, констатує: їй разом з колегами вдалося виявити зв'язок між хімічними сполуками і вагою людини.

Тому лікарі рекомендують віддавати перевагу натуральній косметиці, обирати засоби без ароматів та органічну побутову хімію.

Треба сказати, заяви американських фахівців співвідносяться з раніше проведеними дослідженнями, які засвідчили, що хімічні сполуки здатні нашкодити системі, що контролює людську вагу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.