Опозиція викликає у парламент ГПУ по справах Луценка і Тимошенко

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.07.2011 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14499

Фракція НУНС наполягає на заслуховуванні Генпрокуратури стосовно “упередженого розгляду кримінальних справ” проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Відповідну постанову запропонував внести до порядку денного на середу лідер фракції Микола Мартиненко.

На його думку, "те, що відбувається в судах по Тимошенко і Луценку, може призвести до кінцевої втрати довіри до українських судів, а також до подальшого падіння іміджу України в світі".

За словами Мартиненка, постанова щодо недопущення упередженого та вибіркового правосуддя у розгляді кримінальних справ у відношенні Тимошенко та Луценка передбачатиме виклик представника ГПУ, а також заслуховування з цього питання "голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ".

Також у проекті постанови, за його словами, є звернення до Вищої ради юстиції з пропозицією ініціювати перевірку дотримання суддями Печерського райсуду Києва вимог закону при розгляді справ проти Луценка та Тимошенко.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин підтримав внесення проекту постанови до порядку денного і нагадав, що рішення про заслуховування працівника ГПУ потребує підтримки 226 депутатів.

"Однак до того, щоб викликати керівника суду, є питання", - сказав спікер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.