Рекорди правосуддя. Захисникові Тимошенко суд виділив один день на ознайомлення зі справою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2011 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14500

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко та її захист отримали лише один день на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Враховуючи обсяг матеріалів кримінальної справи й те, що захиснику Миколі Титаренку надано можливість ознайомитися з кримінальної справою, суд на місці постановив: задовольнити клопотання частково і у зв’язку з чим оголошується перерва до 6 липня до 10:00", - сказав головуючий у судовому засіданні суддя Родіон Кірєєв.

Таке рішення було оголошено після того, як прокурорська сторона надала суду довідку про те, що Юлія Тимошенко та її захист мали можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

"Ця довідка так сама сфальшована, як і кримінальна справа. Мене кожен день викликали на допити, які тривали по 6-7 годин. Одночасно з допитами не можна ознайомлюватися з матеріалами справи. Це вирок українській системи, яку побудував режим. Я з ним категорично не погоджуюсь", - заявила Юлія Тимошенко.

Тимошенко заявила, що Печерський районний суд Києва, відмовляючи захисту у можливості ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, порушує норми Кримінально-процесуального кодексу.

"Суд, незважаючи на пряме зобов’язання дати час на ознайомлення, надав всього лише один день – завтра – для того, щоб міг мій новий захисник ознайомитися зі справою", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам після судового засідання.

Лідер партії "Батьківщина" переконана в неможливості ознайомлення з матеріалами справи за такий час. "Це значить, що йому потрібно за завтрашній день прочитати більше 4 тисяч сторінок. Це правосуддя? Ні, це не правосуддя", - підкреслила вона.

"На таких речах можна робити висновок, що якщо суддя дає один день, він хоче, щоб захист був не підготовлений, не озброєний, а я не могла нормально захищатись", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Як відомо, захист Юлії Тимошенко просив розглянути і задовольнити клопотання про надання одного місяця на ознайомлення Миколою Титаренком з матеріалами справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.