Луганська прокуратура викрила тарифних злочинців

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 4.07.2011 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14502

З початку року на Луганщині за матеріалами облуправління МВС прокуратура порушила 15 кримінальних справ за завищення тарифів. З них до суду направлено 5 кримінальних справ, у тому числі і справу з ознаками організованої злочинної групи.

Про це повідомляє відділ зв´язків з громадськістю УМВС України в Луганській області.

Наприклад, як розповів начальник облуправління державної служби у боротьбі з економічною злочинністю Олександр Герасименко, стосовно посадових осіб одного з комунальних підприємств області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Порушники вирішили нажитися на мешканцях кількох багатоквартирних будинків. За послуги щодо їх утримання комунальники впродовж двох років стягували з громадян завищені тарифи. В результаті цих махінацій вони «заробили» додатково 721 тис. 827 грн., якими розпорядилися на свій розсуд.

Також в одному з міст викрито посадових осіб комунального підприємства, що входить до структури фірми «Теплокомуненерго». Як встановлено, директор даного КП, зловживаючи службовим становищем, грубо порушив чинне законодавство в частині нормування витрат теплової енергії щодо опалення державних установ.

Порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України.

Прокуратурою одного з міст за матеріалами УДСБЕЗ було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України стосовно посадових осіб комунального підприємства. Як з´ясувалося, протягом тривалого часу вони необгрунтовано нараховували і стягували завищену плату з населення за технічне обслуговування систем водопостачання, що знаходяться в багатоквартирних будинках.

«На їх же совісті також було стягування завищеної плати з мешканців за перевірку та профілактику вентиляційних каналів, а також за поточні роботи, пов´язані з ремонтом даху. Шокувало правоохоронців те, що фактично ці послуги громадянам ніхто не надавав. Іншими словами, взагалі не зрозуміло, за що ж, власне кажучи, люди платили гроші. Збиток, який комунальники-шахраї заподіяли інтересам громадян, перевищив 67 тисяч гривень», - зазначив Герасименко.

За його словами, в даний час за матеріалами УДСБЕЗ до кримінальної відповідальності притягуються керівники товариства з обмеженою відповідальністю, яке спеціалізується на комерційній діяльності, закільцьованої на сферу ЖКГ. У ході оперативних заходів було задокументовано факт зловживання службового становища з їх сторони з метою запустити руку в державну кишеню і вкрасти з неї гроші, призначені для міської дитячої лікарні. Як з´ясувалося, шахраї, використовували злочинну методику, суть якої зводилася до наступного. При наданні житлово-комунальних послуг з теплопостачання вони вносили недостовірні дані до розрахунку так званих проектних навантажень систем теплоспоживання, й одночасно вказували в ньому завищену площу опалювальних приміщень.

В результаті порушники привласнили 13 тисяч 429 гривень. Кримінальну справу порушено за статтями КК України 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та 366 (Посадове підроблення).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.