Під пляжний настрій нардепів, влада протягне антинародні рішення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.07.2011 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14503

Віце-спікер парламенту Микола Томенко вважає, що фактично в останній тиждень роботи парламенту є спроба легалізувати п’ять антинародних реформ, задекларованих владою.

Про це повідомила прес-служба БЮТ.

Говорячи про дії опозиції на наступному пленарному тижні, Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко наголосив, що народні депутати від опозиції будуть присутніми під час розгляду всіх принципових законопроектів, зокрема, й тих, які позиціонуються владою як реформаторські.

Віце-спікер нагадав, що наступний тиждень у ВР за календарним планом має стати останнім робочим тижнем перед закриттям сесії. Водночас, він наголосив, що «фактично в останній тиждень роботи парламенту є спроба легалізувати п’ять антинародних реформ, задекларованих владою».

Першою такою реформою Томенко назвав пенсійну. Він нагадав, що до її другого читання було подано більше тисячі поправок.

«Всі автори поправок від опозиції будуть присутні в залі: чи це буде 19 година, чи 22. І будуть з одного боку контролювати присутність депутатів і, відповідно, законність розгляду даного законопроекту, а з іншого боку всіляко намагатимуться хоча б послабити той пенсійний тиск (збільшення стажу, пенсійного віку тощо), який запроваджується даним законопроектом», - наголосив Томенко.

Друга антинародна реформа, за словами Віце-спікера, це реформа в системі охорони здоров’я. Він нагадав, що на розгляд парламенту виносяться законопроекти, які стосуються експерименту з реформуванням системи охорони здоров'я в чотирьох регіонах, а також загальної оптимізації, що, за його словами, є попросту скороченням закладів охорони здоров’я. «Ми намагатимемося не допустити радикального скорочення закладів охорони здоров’я, яке вже намітилося в деяких регіонах», - сказав політик.

«Третя антинародна реформа – земельна», - підкреслив Микола Томенко. Він повідомив, що Уряд передав у парламент блок законопроектів, які готують земельну реформу, при цьому нагадавши, що, згідно соціологічних досліджень, більшість громадян України проти проведення згаданої реформи.

«Четвертий блок антинародних реформ – спроба радикально скоротити соціальні пільги», - сказав Томенко.

Зокрема, за його словами, йдеться про пільги для учасників Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій в Афганістані та інших соціально вразливих категорій громадян. «Ми стурбовані даним законопроектом (р.н.7562, яким пропонується внести зміни до декількох законів України стосовно обсягів та порядку надання соціальних гарантій і пільг низці соціальних груп, в тому числі учасникам бойових дій та прирівняним до них особам) та будемо всіляко впливати на його розгляд», - наголосив він.

Водночас, говорячи про п’яту реформу, Віце-спікер сказав, що зміни до податкової реформи можна розглядати як виправлення помилок антинародної податкової реформи. Оскільки, за його словами, йдеться про внесення змін, на яких опозиція наполягала при прийнятті Податкового кодексу і до яких не дослухалися тоді.

«Отож, серед цих п’яти антинародних реформ, внесення змін до ПК, можливо, – єдине, що ми в цілому вітаємо, і теж наполягатимемо на внесенні цілої низки змін для того, щоб зупинити закриття робочих місць представників малого та середнього бізнесу», - підкреслив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.