Влада розпочинає наступ на пільги громадян та створює можливості для збагачення олігархів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.07.2011 11:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14507

Влада хоче скасувати пільги низці категорій громадян і прихватизувати ГТС України.

Про це заявила заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Олена Шустік, коментуючи вимогу президента до парламентської більшості ухвалити законопроект «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», повідомляє прес-служба партіїї.

«Насправді, попри благородну назву в документі в основному йдеться про скасування конкретизованих обсягів соціальних гарантій постраждалим від Чорнобильської аварії, ветеранам війни та праці, дітям війни, жертвам нацистських переслідувань, працівникам міліції, прокуратури, державної пожежної охорони, медичним працівникам та працівникам культури, гірникам, (всього 16 категорій громадян). Йдеться про надбавки до пенсій, розміри грошової винагороди, знижки за житло і комунальні послуги, які закріплені спеціальними Законами», - сказала вона.

«Розмір і порядок надання соціальний гарантій віддається на відкуп Кабміну. Уряд на власний розсуд і, як кажуть, в потрібний час буде вирішувати чи надавати їх взагалі, та в якому розмірі. Від доброї волі міністрів залежатимуть надбавки, компенсації, пільги, санаторно-курортне лікування», - додала Олена Шустік.

Народний депутат нагадала, що раніше, 14 червня, «регіонали» внесли аналогічні антинародні зміни до законів «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальний захист дітей війни» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та скасували основні соціальні гарантії для цих категорій на 2011 рік.

«Сьогодні громадяни через суд відстоюють визначені законом соціальні права, які не виконуються. Заборгованість держави перед громадянами України за соціальними виплатами становить 130 мільярдів гривень! Після прийняття кабмінівського «шедевру» люди не зможуть отримати свої кошти через суди. Оскільки, теоретично гарантії в Законі є, але їх розмір визначить уряд. І жоден суд не зможе захистити громадян», - наголосила Шустік.

«Логіка влади залізна - легше скасувати соціальні виплати, ніж їх виконувати. Це антидержавницька позиція. Вже сьогодні реформи влади призвели до того, що 26,4% українців опинилися за межею бідності», - зазначила вона.

На думку Олени Шустік, якщо усі громадяни, яким винні соціальні кошти, звернуться до Європейського суду, то державі не вистачить річного бюджету, щоб розрахуватись з ними.

«Крім того, згаданим законопроектом влада намагається здійснити «прихватизацію» української ГТС. Попередні домовленості щодо зухвалого захоплення нашої труби уже провели «Нафтогаз» та «Газпром». Тепер рішення за провладною більшістю», - сказала вона.

«Владний законопроект дозволить не тільки скасувати гарантовані соціальні виплати, а ще й допоможе президентські сім’ї здати українську газотранспортну систему», - резюмувала Олена Шустік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.