Річницю Майдану Тимошенко закликає відзначити без театральних сліз

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 19.11.2006 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1451

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Ющенка та інших учасників помаранчевої революції не святкувати річницю Майдану.

Про це говориться в її статті під заголовком "Мать вашу!", опублікованій у суботу в тижневику "Дзеркало тижня".

"Я закликаю вас, усіх моїх соратників і побратимів. Вас насамперед, Вікторе Андрійовичу! Не святкуймо цієї річниці Майдану. Не ходімо на телебачення. Не граймо на публіку і не пустімо театральної сльози на екранах телемоніторів", - пише Тимошенко.

"Давайте в цей день просто зустрінемося. Без телекамер і журналістів, без прес-релізів і анонсів. Давайте сядемо разом і просто пригадаємо, як це було. Давайте ще раз спробуємо пережити те, що ми разом пережили тоді. Давайте повернемо шанс людям", - говориться в статті.

Згадуючи події революції, Тимошенко розповідає, як "сніжним і тривожним ранком листопада 2004-го" їхала до офісу БЮТ на бульварі Лесі Українки.

Новини ТаблоID

Янукович вдягнувся на 90 тисяч
Секрет каблучки Порошенка. З алюмінію
Розбитий BMW X5 Мілевського. ФОТО


"Увімкнутий телефон приніс купу sms-ок про маневрування внутрішніх військ під Києвом, російське ТБ повідомило, що людей на Майдані стає менше... І раптом мало не під авто вилетіла кумедна та кудлата зграя безпритульних капловухих собак. Вони бадьоро й радісно перекидалися в першому снігу. На шиї в кожного пса була пов’язана помаранчева стрічка Нашої Революції. Поряд прошурхотів колесами чорний Lexus з саморобною наклейкою на дверцятах і вікні "Гарячий чай". Я зрозуміла: ми перемогли!", - пише Тимошенко.

"Петро Олексійович на сцені Майдану плакав, як мала дитина, від радості і захоплення, коли мільйон голосів співав національний Гімн. Хіба він прикидався чи натирав очі цибулею? Та ні, не думаю. Тоді на Майдані все було щиро", - вважає вона.

За словами лідера БЮТ, "Майдан дав нації заряд на сто років", але його "змарнували за кілька місяців".

"Десь у Полтавській чи Хмельницькій області той самий дядько, що простояв два місяці на холодному Майдані і радів як дитина помаранчевим кулькам та підтанцьовував "Ґринджолам" ("...Разом нас багато"), умикав новини, дивився, як учорашні герої революції та польові командири регресують до банальних чиновників та тилових щурів, і вимикав телевізор зі словами "...Мать вашу!", - говориться в статті.

"У нас був шанс. Чи втратили ми його остаточно? Ні, ні, ні і ще раз — ні! ...Я готова персонально підняти руки тим, у кого вони опустилися", - пише лідер БЮТ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.