Влада займається профанацією антикорупційної боротьби

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.07.2011 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14511

Нинішня влада лише імітує боротьбу з корупцією.

Про це заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак в ефірі «5 каналу», коментуючи вступ у дію Закону «Про засади запобігання та протидії корупції», повідоила прес-служба партії.

За його словами, влада намагається нав’язати суспільству викривлене розуміння поняття корупції, зводячи його до рівня «подяки у лікарні».

«Давайте поговоримо про інше – як відбуваються закупівлі з Державного бюджету, які здійснює Кабінет Міністрів за законами, прийнятими теперішньою парламентською більшістю і підписаними президентом. Наприклад, підготовка до Євро-2012: 50 мільярдів гривень із Держбюджету витрачено без тендерних процедур, без конкурсів. Навіть віце-прем’єр Колесніков визнав, що можна було все зробити щонайменше на 25% дешевше. А експерти говорять, що на 50–60%, бо це є система «відкатів», – відзначив Остап Семерак.

«Чи покараний хоч хтось із тих чиновників, про яких журналісти писали стільки матеріалів – я говорю і про Євро-2012, і про нафтовидобувну платформу, яку купив «Чорноморнафтогаз», переплативши 150 мільйонів доларів? Президент навіть дав доручення розібратися Службі безпеки України. Але жоден чиновник не покараний. Натомість ловлять лише викладачів, які взяли 200 гривень», – наголосив народний депутат.

За його словами, те, що зараз в Україні видають за боротьбу з корупцією – це «профанація», влада «вішає людям локшину на вуха, бо якби вона хотіла викорінювати корупцію, вона б це робила».

Парламентарій відзначив, що «за висновками міжнародних організацій, протягом останнього року в Україні спостерігаються негативні тенденції розвитку корупції – і це доказ того, що влада дуже неефективно виконує свою функцію».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.