Опозиція заявляє, що ГПУ має дослідити діяльність Табачника

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.07.2011 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14518

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вважає недопустимим зменшувати кількість годин для вивчення української мови та літератури в учбових закладах.

Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Яворівський, коментуючи відповідне рішення міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Яворівський переконаний, що так, як Табачник демонтує українську освіту, духовність, державу, то незабаром він додумається до того, щоб взагалі викинути українську мову й літературу з учбових програм всіх навчальних закладів.

«Це невігластво, це речі, які вже мають обговорювати не політики, а прокуратура, якої, на жаль, у нас немає», - підкреслив Яворівський.

Депутат сподівається, що українці масово відреагують на таку зневагу до державної мови з боку міністра.

При цьому Яворівський нагадав, що вже навіть Янукович зробив кілька «попереджувальних пострілів» у бік Табачника, але останній заявив, що його критика президента тільки зміцнює.

«Це знущання і нахабство над усіма», - вважає Яворівський.

Він також зазначив, що фракція «БЮТ-Батьківщина» реагуватиме на подібні дії Табачника, зокрема, наполягатиме на його звіті у Верховній Раді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.