Суд заборонив пряму трансляцію суду над Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.07.2011 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14525

Суддя Родіон Кірєєв заборонив пряму телевізійну трансляцію судового розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко на етапі допитів свідків.

Про це повідомляє персональний сайт Юлії Тимошенко.

"Враховуючи вимоги Кримінально-процесуального кодексу, керуючись думками учасників процесу, суд постановив: дозволити фото-, відеофіксацію та транслювання на підготовчій стадії процесу. Суд забороняє проведення фото-, відеофіксації та транслювання на початку судового слідства. Питання щодо можливості транслювання під час судового слідства після допиту свідків буде вирішено одразу після виконання Кримінально-процесуального кодексу", - повідомив суддя.

При цьому Родіон Кірєєв чомусь вважає, що таким чином забезпечено відкритість судового процесу.

"Суд роз'яснює, що судове засідання відбувається відкрито", - зазначив він.

Незважаючи на власні обіцянки щодо гарантії прозорості і відкритості судового процесу, включно з безперешкодним його висвітленням телевізійними та друкованими ЗМІ, Янукович знову показав, що йому не можна довіряти, заявив заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря, коментуючи рішення Печерського суду заборонити пряму трансляцію засідання у справі Юлії Тимошенко.

Він зазначив, що так само не заслуговують на довіру і багаторазові запевнення Генерального прокурора про відкритість судового процесу.

«Сьогоднішні події в Печерському суді дали ще один доказ тому, що прокуратура і суд перетворились на орган з обслуговування адміністрації Януковича та Партії регіонів», - сказав він.

Немиря нагадав, що лише вчора Європейський союз в черговий раз наголосив на потребі «забезпечити максимальний рівень прозорості і справедливості» судових процесів, а вже сьогодні Янукович та його прокурори і судді продемонстрували свою зневагу та ігнорування чіткої позиції Євросоюзу.

«Таким чином, вони демонструють і зневагу до українського народу», - додав Немиря.

«Незважаючи на голосну публічну обіцянку «почути кожного», Янукович та його підлеглі чують лише себе і не чують Україну та Європу», - резюмував Немиря.

Як відомо, 5 липня Єврокомісар Фюле після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком заявив: «…Я ще раз висловив своє глибоке занепокоєння останніми подіями у справах Тимошенко та інших членів колишнього уряду України. Я нагадав про занепокоєність ЄС щодо політичних мотивів, які стоять за цими справами. У цьому контексті я наголосив на потребі забезпечити максимальний рівень прозорості і справедливості розслідувань, кримінального переслідування та судових процесів…».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.