Податок на нерухомість відклали на півроку

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.07.2011 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14547

Верховна рада перенесла на півроку введення податку на нерухомість.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, коментуючи прийняті у четвер зміни до Податкового кодексу.

"Була пропозиція Кабінету міністрів, з якою погодився комітет, щодо перенесення набуття чинності норми про оподаткування нерухомості", - пояснив він.

"Пропозиція Кабінету міністрів була перенести цю норму на рік, ми погодилися перенести на півроку, тобто, з другої половини 2012 року податок на нерухомість повинен почати діяти, після того як буде введений єдиний реєстр нерухомості в Україні", - сказав Хомутиннік.

Нагадаємо, що згідно з законопроектом, ставку податку на квартири до 240 кв м і будинки до 500 кв м пропонується встановити на рівні 1% мінімальної зарплати за квадратний метр житлової площі (9,6 грн).

Для великих квартир і будинків ставка податку повинна скласти 2,7% мінімальної зарплати за квадрат (25,92 грн). Варто відзначити, що під поняттям житлової площі слід розуміти не усю площу квартири чи будинку, а тільки такі кімнати, як спальня або вітальня. Кухні, коридори, санвузли житловою площею не вважаються.

Як повідомлялося, 15 квітня міськрада Донецька встановила податок на житлову нерухомість. Ставка податку складає 1% від мінімальної зарплати на кожен квадратний метр квартири у багатоповерховому будинку, і 2,7% - на кв м приватного житлового будівництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.