Партквиток Партії регіонів, як універсальна індульгенція

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 7.07.2011 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14549

Членство у Партії регіонів врятувало від СІЗО чергового шахрая.

Київський райсуд Харкова відмовився давати санкцію на взяття під варту харків'янина, який будучи фізичною особою - підприємцем, шляхом обману співробітників Харківського обласного управління "Державного ощадного банку України" отримав кредит на 2 млн. грн.

Як стало відомо "Делу" з матеріалів судового засідання, в 2008 році він ввів в оману співробітників фінансової установи, надавши неправдиві відомості про наявність достатніх доходів для отримання кредиту, а також про відсутність інших кредитних зобов'язань перед комерційними банками.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, станом на 14 лютого 2011 року заборгованості за іпотечним кредитом, який був виданий позичальникові ще в 2008 році, склала 384,4 тис. грн. Тим самим, "банку завдано матеріальну шкоду в особливо великих розмірах", - йдеться в матеріалах кримінальної справи. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею шахрайство з фінансовими ресурсами в особливо великих розмірах.

У травні підозрюваного у шахрайстві було затримано, йому пред'явлено звинувачення, після чого представники міліції звернулися до суду, щоб отримати санкцію на взяття під варту.

Однак в судовому засіданні адвокатом була представлена позитивна характеристика на обвинуваченого, як на члена Орджонікідзевської районної організації Партії регіонів, в яку він вступив в 2009 році, видана 1 червня 2011 головою даної районної організації.

Суд взяв до уваги складні сімейні обставини невдалого позичальника, а також те, що раніше він не був судимий, до кримінальної відповідальності притягується вперше. На підставі всього цього судді відмовили МВС дати санкцію на взяття під варту обвинуваченого. Замість цього запобіжним заходом була визначена підписка про невиїзд з постійного місця проживання.

Нагадаємо, заступник глави Богородчанського осередку Партії регіонів вкрав цистерну нафти, проте уникнув покарання.

Суддя звільнив його від покарання, взявши до уваги наявність у злочинця грамоти від прем'єра Азарова і листи-подяки від президента Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.