«Репортери без кордонів» заявляють про порушення прав журналістів в Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.07.2011 18:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14554

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» заявляє про порушення прав журналістів під час судового засідання 6 липня у справі проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за обвинуваченням у перевищенні нею повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Бій “Беркуту” з журналістами у Печерському суді

Про це під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова й захист прав журналістів повідомила представник організації в Україні Оксана Романюк.

«Факт перешкоджання журналістській діяльності, що трапився 6 липня, а саме – під час судового засідання в справі Юлії Тимошенко. Співробітники спецпідрозділу «Беркут» грубо ввірвалися в коридор, фактично «змели» кореспондентів, які там сиділи, пошкодили апаратуру «5 каналу»», – розповіла вона.

За словами Романюк, такі дії є перевищенням повноважень. Окрім того, на її думку, порушенням прав журналістів є той факт, що представникам засобів масової інформації обмежили доступ у залу засідань. «Чому дозволили ввійти тільки 9 камерам, з них 4 стаціонарним, а інші журналісти фактично чекають на вулиці?» – сказала представник «Репортерів без кордонів» в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.