Нардепи вимагають від ГПУ притягнути суддю Кіреєва за злочинний наказ

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 8.07.2011 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14560

Група народних депутатів фракції “БЮТ-Батьківщина” просить генерального прокурора України притягнути до відповідальності суддю Печерського районного суду Родіона Кірєєва за рішення про видалення депутатів і журналістів з суду у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко 6 липня.

Зіткнення нардепів з міліцією 6.07.11 р.

Відповідний запит під час засідання парламенту оголосив спікер Володимир Литвин.

"Група народних депутатів ... звертаються до керівника комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення законодавчої діяльності, генерального прокурору про застосування заходів щодо притягнення до відповідальності судді Печерського райсуду м.Києва за злочинний наказ працівникам органів внутрішніх справ та спецпідрозділу "Беркут", "Грифон" за неправомірне застосування сили в судовому засіданні стосовно до народних депутатів і їхніх представників", - оголосив депутатський запит.

Як повідомлялося раніше, 6 липня суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв, який розглядає "газову справу" проти Юлії Тимошенко, постановив вилучити з залу засідань народного депутата Михайла Косіва за коментарі з місця. Таке рішення судді викликало бурю обурення в присутніх парламентаріїв. Депутат залишив залу, його забрала карета "швидкої допомоги" через погане самопочуття.

Деякий час потому співробітники міліції (спецпідрозділу "Беркут, а не судової міліції "Грифон") увірвалися до зали засідань, щоб виконати постанову судді Кірєєва і вивести ще одного народного депутата Євгена Суслова за аналогічні дії в залі суду. Між міліціонерами та парламентарями виникла словесна перепалка, після якої частина депутатів під тиском міліції залишила залу засідань.

Пізніше суддя прийняв рішення про видалення із залу суду екс-прем'єра Юлії Тимошенко яку звинуватив в образі суду.

Між тим, в коридорі суду стався інцидент між журналістами і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери у грубій формі витісняли журналістів з коридору, мотивуючи свої дії необхідністю "звільнити прохід".

Перед закінченням засіданні 6 липня Кірєєв постановив направити матеріали щодо всіх подій, що відбулися в залі засідань в цей день, в Генеральну прокуратуру України для перевірки.

МВС стверджує, що "в залі судових засідань Печерського районного суду міліція діяла в рамках закону, виконуючи рішення суду".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.