Вночі за пенсійну “реформу” насправді голосували 143 нардепи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.07.2011 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14563

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що в опозиції є всі підстави звернутися до Конституційного Суду щодо пенсійної реформи, оскільки відповідний закон був фактично ухвалений не більш як 143 народними депутатами.

Про це Микола Томенко сказав сьогодні, виступаючи з трибуни парламенту.

Віце-спікер заявив, що опозиція оцінює вчорашнє рішення як «хибне з точки зору стратегії, антинародне за змістом і цинічне за характером обговорення».

Він нагадав, що кілька місяців в країні проходило так зване всеукраїнське обговорення пенсійної реформи, в результаті якого жодної поправки ветеранів, чорнобильців, профспілок освітян, пересічних громадян не було враховано.

Цинічним він також назвав те, що більшість важливих поправок, які врахував профільний Комітет, в залі не були підтверджені.

«Тому, ми вважаємо, що з точки зору легітимності даний законопроект не має суспільної легітимності, оскільки, згідно соціологічних досліджень, його підтримують лише кілька відсотків громадян», - сказав Томенко.

«Окрім того, з правової точки зору ми так само вважаємо його нелегітимним і це є аргументом для вето президента, а в разі підписання – аргументом для Конституційного Суду», - наголосив Томенко.

Віце-спікер пояснив, що у відповідності до офіційної реєстрації із 248 народних депутатів, які нібито проголосували за пенсійну реформу (Партія регіонів – 188, Народна партія – 20, Реформи заради майбутнього – 18, позафракційні – 11, НУНС – 11) були зареєстровані і реально присутні у сесійній залі лише 143 народних депутати.

Він повідомив, що, якщо проаналізувати цих 248 народних депутатів, які проголосували, то фізично присутніми у сесійній залі із 248 були 143 народних депутати (Партія регіонів – 108, Народна партія – 16, Реформи заради майбутнього – 13, позафракційні – 4, НУНС – 2).

«Таким чином за пенсійну реформу проголосувало менше третини народних депутатів», - підкреслив Віце-спікер.

Окремо Томенко відмітив, що за ухвалення реформи не голосувала вся президія Верховної Ради. При цьому Голова ВР Володимир Литвин – не голосував, а перший заступник Адам Мартинюк та заступник Микола Томенко – голосували проти.

«Я думаю, що у нас є достатньо аргументів для того, щоб визнати це ганебне рішення не правовим і незаконним», - сказав Томенко.

«І ми будемо робити все, щоб ця пенсійна реформа, яка була проголосована вночі, не була підписана і не діяла на території України», - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.