“Молода команда” скоро засідатиме у СІЗО?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 11.07.2011 10:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14573

Правоохоронці незабаром планують відкрити одразу кілька кримінальних справ проти соратників мера Києва Леоніда Черновецького. Під слідством можуть опинитися перший заступник голови КМДА Денис Басс, екс-заступники Ірена Кільчицька та Олександр Луцький.

Про це джерела в правоохоронних органах розповіли виданню "Сегодня". "Справи відкриють проти тих, хто курирував головні напрямки в місті і ставив свої підписи", - сказало джерело.

Щоправда, перший заступник мера Денис Басс славився тим, що ніколи свій автограф на документах не ставив, зазначає видання.

"Він буквально руки своїм співробітницям викручував, але ніколи нічого не підписував, страшно цього боявся. А якщо вже був потрібен його підпис, то проводив його через колективне рішення", - розповідають його підлеглі. Його "права рука" - Марина Погибко, вже знаходиться в міжнародному розшуку, на неї заведена справа в СБУ. Саме на Погибко перекладав усі рішення Басс, і як тільки влада в місті помінялася, вона тут же поїхала за кордон.

Колишня заступниця Черновецького Ірена Кільчицька разом з дітьми зараз, за її словами, у Баден-Бадені. Але репресій вона не боїться. "Я ні в чому не винна, чого мені боятися", - сказала вона. Хоча її колишня підлегла, екс-начальник главку охорони здоров'я Людмила Качурова, зараз на підписці про невиїзд (її звинувачують в урізуванні зарплат медикам). Її справу Київська прокуратура вже передала до суду.

Екс-заступник мера в земельних питаннях Олександр Луцький (він керував Київземом) регулярно ходить в міліцію, прокуратуру та СБУ. "Ходжу скрізь, про що запитують - сказати не можу, це таємниця. Але, мабуть, правоохоронці хочуть встановити істину, це їх робота. Я нікуди від'їжджати не збираюся, мені нема чого боятися, я нічого поганого не робив", - сказав Луцький.

Тим часом голова земельної комісії Київради Олексій Євлах вже дає свідчення, а екс-зять мера В'ячеслав Супруненко перебуває в міжнародному розшуку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.