Ландіка-молодшого затримала російська поліція

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.07.2011 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14579

Романа Ландіка, якого було оголошено в розшук, затримано на території Російської Федерації і він зараз знаходиться у СІЗО.

Про це повідомляє ЦГЗ МВС України.

У зв'язку з відсутністю Романа Ландіка за місцем проживання 9 липня його було оголошено в розшук. Цього ж дня судом дано дозвіл на його затримання та доставлення до суду під вартою для обрання запобіжного заходу.

Вжитими заходами МВС України спільно з колегами Російської Федерації Романа Ландіка затримали в місті Краснодар Російської Федерації, де прокуратурою Західного округу міста Краснодара його поміщено до слідчого ізолятору.

Наразі відповідно до ст. 453 КПК України готуються матеріали до Генеральної прокуратури України з метою екстрадиції затриманого з території Російської Федерації до України.

Як повідомлялося раніше, 4 липня цього року близько 02.40 в приміщенні ресторану „Баккара", що на Луганщині, Роман Ландік, грубо порушуючи громадський порядок, безпричинно завдав 20-річній дівчині тілесні ушкодження.

За цим фактом прокуратурою Луганської області стосовно депутата Луганської міської ради шостого скликання Романа Ландіка було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

За результатами розслідування та зібраними доказами слідчий виніс постанову про притягнення Романа Ландіка, як обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

Згідно інформацією начальника ЦГЗ МВС Луганської області Тетяни Погукай, Ландік з дружиною на автомобілі, який належить родичам перетнув державний кордон України. За її словами, процедура екстрадиції може тривати 2-3 місяці, проте у МВС сподіваються, що російська сторона здійснить формальності швидше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.