Ландік втік до Росії за порадою прокурора Луганської області

Автор/джерело -  © “Луганський край”



Дата публiкацiї - 11.07.2011 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14586

Син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка, депутат Луганської міськради Роман Ландік, який побив дівчину, втік до Росії за порадою прокурора Луганської області Миколи Бескишкого і його помічника Миколи Колесникова

Про це повідомляє "Цензор" з посиланням на джерело, наближене до правоохоронних органів Луганської області.

Як зазначило джерело, Ландік повинен був виїхати до Росії, і відпочити 1-2 місяці в Сочі. За цей час його батько - Володимир Ландік - розраховував домовитися з потерпілою про зняття претензій до сина, що дозволило б на суді обґрунтовано претендувати на пом'якшення вироку й умовний термін.

Однак, УВС Луганської області отримало інформацію про розмову керівництва Луганської прокуратури та народного депутата Володимира Ландіка, і втечу Романа Ландіка в Росію.

Прокуратура не очікувала, що Ландіка можуть затримати в Росії так швидко, оскільки звичайна процедура запиту про екстрадицію займає декілька тижнів.

"Тут же завдяки міністру МВС Анатолія Могильова все відбулося набагато швидше. Таким чином, Ландік і прокурори самі себе перехитрили. Роман проведе за ґратами кілька місяців, а його втеча стане обтяжливою обставиною", - відзначило джерело.

Нагадаємо, в ніч з 4 на 5 липня в луганському ресторані "Баккара" Роман Ландік побив 19-річну дівчину.

Постраждала подала заяву в Ленінське райвідділ міліції Луганська. У діагнозі, встановленому медиками, вказані струс головного мозку, забій шийного відділу хребта, забій м'яких тканин голови, закритий перелом кісток носа. У свою чергу, Ландік подав зустрічну заяву, де вважає себе постраждалим.

7 липня в відношенні Ландіка прокуратурою Луганської області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу Україні.

Син "регіонала" подався в біга. 9 липня він був оголошений в розшук у зв'язку з відсутністю за місцем проживання, а 10 липня затримано під Краснодаром (Росія).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.