Сьогодні СБУ здійснила масштабні слідчі дії проти чергового нардепа-БЮТівця

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.07.2011 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14589

СБУ провела слідчі дії на приватному акціонерному товаристві "Росава" (Біла Церква).

Про це повідомила прес-секретар СБУ Марини Остапенко.

За її словами, слідчі дії проводяться в рамках порушеної кримінальної справи з санкції суду.

Остапенко не змогла розповісти подробиці цієї справи.

Раніше прес-служба ПАТ "Росава", яке займається виробництвом шин, повідомила, що люди, які представилися співробітниками СБУ, заблокували роботу підприємства.

Водночас співробітники СБУ почали виїмку документів у центральному київському офісі банку "Фінанси та Кредит".

Про це повідомив глава прес-служби групи компаній "Фінанси та Кредит" Максим Прасолов.

"Таке ж відбувається в центральному офісі банку "Фінанси та Кредит". Люди в масках, озброєні автоматами, здійснюють виїмку документів прямо зараз. Це, в принципі, відбувається по підприємствах групи", - сказав він.

"У нас немає припущень з чим це може бути пов'язано. Вони посилаються на якусь кримінальну справу, але жодної кримінальної справи щодо підприємств не було", - додав глава прес-служби.

За словами Прасолова, абсолютно незрозумілий сам факт участі співробітників СБУ у слідчих діях.

"Чому саме це відомство бере участь у слідчих діях у кримінальних справах - незрозуміло. Це що, загроза безпеці України? Чому це не слідча бригада Генпрокуратури?", - запитав він.

За словами прес-секретаря, На "Росаві", невідомі, які представилися співробітниками СБУ, не пред'явили документів, що дають підстави для їхньої присутності на підприємствах та проведення слідчих дій.

"Вони посилаються то на постанову Генпрокуратури, то на постанову суду, але документу ніхто не бачив. Невідомі стверджують, що необхідні документи були направлені керівництву компанії", - розповів Прасолов.

За його словами, на завод приїхали керівники підприємства і розмовляють з людьми, які представилися співробітниками СБУ.

У компанії заперечують факт передачі керівництву заводу Росава постанови суду або іншого документа, що підтверджує правомірність дій співробітників СБУ.

У той же час, в центральному офісі банку "Фінанси та Кредит" заперечують зв'язок з подіями на заводі Росава, зазначаючи, що в банку проводиться "стандартна виїмка документів".

Між тим, СБУ проводила слідчі дії на підприємствах групи "Фінанси та Кредит" в рамках розслідування фактових кримінальних справ про фіктивне підприємництво та посадову фальсифікацію.

Про це повідомило джерело в Службі безпеки України.

Згідно зі ст. 205 Кримінального кодексу, покарання за фіктивне підприємництво може бути від штрафу в 5,1 тисяч гривень до п'яти років позбавлення волі.

За службове підроблення ст. 366 КК передбачає покарання від штрафу в 4,25 тисяч гривень до позбавлення волі на п'ять років.

Як відомо, група "Фінанси та Кредит" об'єднує активи бізнесмена і політика, народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Костянтина Жеваго.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.