Суд дав Тимошенко три дні на пошук нового захисника

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.07.2011 21:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14590

Суддя Печерського суду Родіон Кіреєв задовольнив клопотання Юлії Тимошенко про заміну захисника.

Звільнення Миколи Титаренка Тимошенко пояснила тим, що суд, попри вимоги КПК, не надає йому часу для ознайомлення зі справою, тим самим позбавляючи можливості здійснювати повноцінний захист. За її словами Титаренко вимушений був практично цілодобово працювати над документами, що спричинило розлад його здоров'я.

Кіреєв запитав у Тимошенко де знаходиться другий захисник Сергій Власенко. Вона відповіла, що між захисниками розподілені обов'язки: Титаренко мав захищати її у судовому засіданні поки Власенко збиратиме документи, висновки експертів тощо, для здійснення повноцінного захисту її інтересів. Тимошенко підкреслила, що ні суд, ні ГПУ не надали можливості ні їй, ні захисту повноціно підготуватися до суду.

"Одного мого захисника, Миколу Титаренка, ви позбавили права знайомитися з матеріалами справи, другого – Сергія Власенка – хочете позбавити права збирати докази у моїй невинуватості, які можуть бути представлені в суді. Ви порушуєте кожну статтю Кримінально-процесуального кодексу, яка стосується мого захисту, під вказівкою Януковича робите все для того, щоб позбавити мене якісного захисту", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні в суді, обґрунтовуючи відсутність свого захисника Сергія Власенка а судовому засіданні.

При цьому суддя Кіреєв зачитав заяву дружини Власенка, яка є сторнньою особою і не має жодного стосунку до судової справи, і згідно з КПК не може робити заяв на даному процесі, повідомила суд про те, що Власенко нині в Києві. На що Тимошенко зазначила, що вона передала суду відповідну заяву Власенка, а КПК ніяк не обмежує ні ц місці, ні у часі право захисника збирати докази.

"Я не планую захищатися самостійно. Мені за статтею 46 Кримінально-процесуального кодексу ви зобов’язані виділити три доби, щоб я могла знайти захисника. Виконайте мої права", - заявила Юлія Тимошенко, звертаючись до головуючого у судовому засіданні Родіона Кірєєва.

"Суд зобов’язує підсудну повідомити захисника Власенка про час та місце розгляду справи і визначитися із захисниками. За вашим клопотанням оголошую перерву у проведенні судового засідання до 15 липня до 09:00", - змушений був зачитати прийняте на місці рішення суддя Кірєєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.