Мужніми зусиллями влади столиці відродили дефіцит на дитсадочки

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 12.07.2011 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14594

У Києві катастрофічний брак дитсадків - близько 10 тисяч місць. У зв´язку з цим батьки змушені записувати дітей в дошкільні установи відразу після їх народження

Як відзначають у КМДА, найближчим часом ситуація з садками в місті не зміниться, пише «Сегодня». Так, якщо в цьому році в перший клас пішли 26 000 школярів, то через п´ять років очікують 32 000 першокласників. Для тих, кому зараз лише 1 рік, потрібні додаткові 6 тис. місць. У центральних районах, де дитсадки ще 10-15 років тому закривали і віддавали під інші організації, і в місцях новобудов, де живуть молоді сім´ї з маленькими дітьми, конкурс на місце в саду іноді становить 4-5 дітей на місце.

Місця для дітей у дитсадках не знаходиться навіть після того, як був запропонований хабар в 3 тис. грн. Батьки розповідають, що там, де є місце, просять платити благодійний внесок. «Наприклад, я заплатила 1700 грн. За ці гроші нам запропонували купити білі наволочки. Інші мами купували на ті самі гроші миючі засоби», - розповіла мати 3-річної дівчинки.

У главку освіти говорять, що платити не обов´язково. «Грошей не вистачає, і ми вдячні, що батьки надають допомогу. Але якщо ви не хочете, а з вас вимагають, звертайтеся в райвно», - радить начальник ГУ освіти в КМДА Віра Горюнова.

За даними дослідження в рамках розробки «Стратегії розвитку Києва до 2025 року», столиці не вистачає 70 дитсадків.

«Сьогодні в місті - 560 дошкільних закладів, з яких працює 481, і велика частина з них була відкрита в 70-90-х роках. За останні 5 років у Києві відкрито всього 9 дитсадків. КМДА прийняла рішення активізувати будівництво цих об´єктів, тому до 1 вересня 2011 плануємо завершити будівництво 4 дитсадків в Дарницькому, Деснянському і Святошинському районах, завершити капремонт 2 дошкільних навчальних закладів у Шевченківському та Оболонському районах. Крім того, перевірені приміщення садочків, які не використовуються за призначенням. На підставі отриманих матеріалів створили міську програму, якою передбачено за 5 років відновити роботу 35 дитсадків», - заявив глава КМДА Олександр Попов.

Правда, в главку освіти, мабуть, вважають що проблеми з чергами в садках немає. Так, Горюнова здивувалася питанню: «Хто вам сказав, що в садках черги?», після чого вимагала офіційного листа, щоб «дати об´єктивну відповідь».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.