Путін насмішив навколишній світ невдалим піаром

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.07.2011 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14601

Росія, Білорусь і Казахстан, формуючи Митний союз і Єдиний економічний простір, переслідують мету створити новий полюс світової економіки, сказав прем’єр-міністр РФ Владімір Путін.

"Перед нами стоять масштабні завдання, їх реалізація, по суті, повинна змінити конфігурацію усього євразійського простору. Розвиток Митного союзу і Єдиного економічного простору в перспективі відкриває шлях до формування Євразійського економічного союзу. Це ще більш високий рівень інтеграції", - сказав він.

"Ми маємо намір створити потужне об'єднання, яке може і повинне стати одним з полюсів світової економіки, це не перебільшення, це не задирання носа. Це дозволить нам на рівних брати участь в індустріальній і технологічній гонці, в конкуренції за інвесторів, за створення нових, ефективних робочих місць", - додав Путін.

Він виразив упевненість, що країни МС мають усі необхідні можливості для вирішення цих завдань.

Напередодні Путін заявив, що Росія і Україна активно працюють над запропонованим Україною варіантом її співпраці з Митним союзом (МС) за схемою 3 + 1.

Як повідомлялося раніше, 8 липня, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна наполягає на співпраці з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану у форматі 3+1, без оформлення її членства в об’єднанні.

Як пізнаше пояснили в Адміністрації Президента формат 3+1 міг би містити в собі, зокрема, секторальні угоди про вільну торгівлю, створення "вільних експортних зон", реалізацію спільних програм розвитку інфраструктури і транзитних коридорів, уніфікацію тарифів і правил транспортних перевезень, спільну модернізацію системи держстандартів за європейськими зразками, розробку і впровадження механізмів підвищення ефективності співробітництва митних і податкових органів, створення спільного ринку освітніх послуг і багато чого іншого.

Від “Аратти”: очевидно, що зазначена заява Путіна зроблена "для внутрішнього споживання", тобто на цільову аудиторію росіян. Що, в свою чергу засвідчує, що передвиборча кампанія в Росії набирає обертів.

Втім, для навколишнього світу бравурні заяви російського прем'єра привід шонайменше - посміхнутися. Адже, економіки РФ і Казахстану орієнтовані на експорт сировинних ресурсів і перебувають далеко не на підйомі. Про Білорусь взагалі можна вести мову хіба що за тематикою дефолту.

В усіх країнах МС фактично не існує свободи підприємництва, не інує гарантій недоторканості приватної власності, управління економікою залишається директивним, процвітає корупція і рейдерство.

Тобто, перспектив економічного дива у осяжній перспетиві - не помітно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.