Невідомою інфекцією уражені 700 пасажирів на круїзному лайнері “Ліберті”. Схожі симптоми має хвороба, що переслідує нині киян

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.11.2006 15:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1461

На борту “Ліберті” - одного з найбільших у світі океанських лайнерів - близько семисот пасажирів постраждали від невідомого інфекційного захворювання. Спалах стався під час трансатлантичного круїзу.

Престижний відпочинок закінчився для більшості пасажирів лайнера "Ліберті" трагічно. Під час плавання понад півтисячі туристів та 140 членів команди звернулися до медпрацівників зі схожими симптомами хвороби. Вона спочатку нагадувала грип, запевняють пасажири, проте тривала нудота та слабкість вказували на значно серйознішу інфекцію, повідомляє 5 канал.

Пасажирка "Ліберті":
"Близько трьох днів я зовсім не вставала з ліжка. Мені було дуже зле. Мене постійно нудило, та й зараз я не можу сказати, що почуваюся добре".

Саме власник судна, компанія "Карнівал Круїз Лайнс", заявила про масове отруєння своїх пасажирів. Після 16 днів круїзу лайнер пришвартувався у порту Еверглейдс, що у штаті Флорида. Перші скарги на недугу з'явилися ще 3 листопада, коли на борт корабля у Римі зійшли декілька нових пасажирів. Медики підозрюють, що саме ці люди були носіями інфекції.

Пасажир "Ліберті":
"Упродовж перших чотирьох днів, коли хвороба почала поширюватись, усі гадали, що ми отруїлися рибою. На жаль, багатьом пасажирам довелося провести ці дні у шпиталі".

Нині хворих доставили до лікарень, причина спалаху інфекції з'ясовується. Корабель ще у неділю мав вирушити у шестиденний круїз Карибським басейном, проте його відтермінували. Додатковий час знадобиться для дезинфекції корабля.

Невідома епідемія зі схожими симптомами підкошує й українців

За останній тиждень на неї перехворіло мало не пів-столиці. Ознаки – сильна діарея, блювота й подекуди підвищена температура, повідомляє “Новий канал”.

Пік захворювання триває кілька день. У народі його вже охрестили “кишковим грипом”.

Звідки взялася інфекція й наскільки вона серйозна нині намагаються з‘ясувати наші кореспонденти. Результати їхнього розслідування у вечірньому “Репортері” на “Новому каналі” о 19-ій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.