Головний міліціонер Львівщини: „Безпрєдеєл у бізнесі породжує кримінальні розборки”

Автор/джерело -  © РадіоМан



Дата публiкацiї - 20.11.2006 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1462

Життя Романа Федишина коштувало 5 тисяч доларів. Саме стільки заплатив один із керівників ринку “Шувар” для того, щоб залякати директора.

„Є людина, яка виготовляла вибухівку, ту вибухівку вони випробовували в одному місці. Один раз пробували як вона зірветься, а потім вже пішли, як то кажуть, до роботи. Мета – перерозподіл внутрі колективу”, - розповів керівник обласного УМВС генерал-майор Віталій Максимов.

Міліція затримала замовника, посередника і виконавця замаху, які у даний момент вже перебувають у СІЗО. Замовник вже зізнався про злочин.

Та найгірше у цій ситуації, те, що дівчинка, яка загинула під час замаху могла вижити. У неї було незначне поранення. Однак через невчасно надану медичну допомогу, дитина померла від втрати крові.

Наразі міліція не розкриває усі карти щодо вбивства Богдана Дацка. Зараз відпрацьовують якесь організоване угрупування.

Просування у розслідуванні вбивства Ярослава Вовчака наразі немає. Відомо лише, що причиною даного вбивства була економічна складова, а точніше перерозподіл транспортних напрямків.

Стосовно розслідування вбивства Степана Сенчука, то коло причетних осіб уже відомо, однак без чорної конячки тут не обійшлось: „Якщо така актуальна справа, поясніть мені, може я щось не доганяю. Вибачаюся за таку термінологію. Генеральна прокуратура відправляє справу на обласний рівень, зараз що вже, у райони передамо? Сенчук. Що так багато таких справ?”, - зауважує Віталій Максимов. Усі вбивства, які скоєні за останній час на Львівщині, не мають політичного підґрунтя. У всіх присутня бізнесово-економічна складова, резюмував Віталій Максимов.

Натомість днями порушать кримінальну справу щодо організації 750-річчя Львова. У міліція кажуть, що мова йде про розкрадання. „зараз виявили факти ду-у-у-же інтересні: 420 тисяч переводять одному підприємцю, який у той же день їх обналічує. Починаємо опитувати: „Що ж ти робив, за що тобі перерахували ті кошти з тих грошей загальних?” 63 стаття Конституції мені забороняє казати (про діяльність згаданого підприємця – прим. РадіоМан). А почали вивчати так його діяльність, то він – купи-продай – нічим не займається. За що ж такі суми? Практично півмільйона перерахували туди грошей. Почався, зрозуміло, тиск. Були до мене і дзвоники: „Прихаменись трошки!” Категорично відмова моя була”, - заявив Віталій Максимов. При цьому він наголосив, що стосовно цієї справи робить копії усіх документів. Загадково каже „Про всяк випадок”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.