Тимошенко заявила про порушення КПК Печерським судом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.07.2011 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14631

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про незаконність продовження судового розгляду її кримінальної справи за умов відсутності її захисників та її особистої участі.

"Сьогодні у порушення Конституції і законів суддя діяв безпрецедентно, і він почав зараз розгляд судової справи без участі мене, без участі моїх захисників, порушивши статтю 262 Кримінально-процесуального кодексу, де є обов’язковою моя присутність в залі", - сказала Юлія Тимошенко журналістам після того, як на вимогу судді вимушена була залишити залу судових засідань.

Екс-прем'єр повідомила, що через порушення суддею Родіоном Кіреєвим Конституції і законів вона не встигла внести клопотання про залучення чотирьох нових адвокатів, двоє з яких представляють американські юридичну та аудиторську компанії, які проводили дослідження фактів обвинувачення Генеральної прокуратури, викладених у кримінальній справі щодо газових угод, які визнано політичними.

"Про те, що я прийшла із захисниками, суддя навіть не захотів слухати. Я думаю, що у них вже написаний вирок. Їм не треба ніяких об’єктивних судових розглядів, їм потрібно оголосити вирок, їм потрібно розправитися зі мною, ліквідувати опозицію – ось що їм потрібно. І тому вони зараз виконують злочинне доручення Януковича", - переконана Тимошенко.

Водночас представник сторони державного обвинувачення Лілія Фролова з дозволу судді Родіона Кірєєва за відсутності у залі Тимошенко почала зачитувати обвинувальний висновок, що викликало обурення у присутніх в залі суду. Після цього головуючий оголосив перерву у засіданні та залишив залу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.