Росія явила світу черговий приклад імперського маразму

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.07.2011 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14633

Лідер московського відділення партії «Справедлива Росія» Алєксандр Агєєв пропонує ввести обов’язкове тестування трудових мігрантів на знання російської мови та історії Росії.

Про це Агєєв сказав, виступаючи сьогодні на Конгресі палати депутатів партії «Справедлива Росія».

«Екзамен із російської мови та історії Росії для мігрантів пропонуємо зобов'язати їх здавати в своїй країні, після навчання в спеціальних центрах для бажаючих виїхати на роботу до РФ», - сказав Агєєв.

За його словами, практика багатьох країн показує, що «кожен бажаючий працювати за кордоном за свій рахунок зобов'язаний пройти навчання в центрах країни-«донора», де він вивчить мову та історію країни, до якої виїжджає, що допомагає йому швидше інтегруватися».

Крім того, Агєєв вважає, ліміт трудових мігрантів, яких приймають, повинен відповідати потребам роботодавців.

«Встановлений ліміт робочих-мігрантів, яких приймають, для кожної країни-«донора», на наш погляд, не повинен перевищувати тієї кількості робочих-мігрантів, яку було сформовано на підставі заявок роботодавців», - сказав він.

«Також слід зобов'язати роботодавців депонувати певну суму на зворотну дорогу робочому-мігранту або за свій рахунок відправляти мігранта на його батьківщину в разі , коли його праця не потрібна», - додав Агєєв.

За даними ФМС Росії, кількість трудових мігрантів у Росії становить від 4 до 6 млн. осіб. Найбільше приїжджих із України - близько 3 млн. осіб, також у лідерах Узбекистан, Казахстан, Таджикистан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.