Печерський суд поновив розгляд справи Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2011 11:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14640

Сьогодні Печерський суд продовжує розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

На сьогоднішньому судовому засіданні інтереси Юлії Тимошенко представлятиме її захисник Сергій Власенко.

Як повідомляоося раніше, на минулому засіданні, 15 липня, головуючий у судовому процесі суддя Родіон Кірєєв мав вчинити лише дві процесуальні дії: винести ухвалу після подання Тимошенко клопотання про допуск до участі у справі нових захисників та надати новим захисникам час, необхідний для ознайомлення з матеріалами справи і для підготовки до участі в судовому засіданні.

Однак суддя знехтував нормами статті 55 Конституції України, згідно якої Юлія Тимошенко як громадянка України має право захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань, і положеннями Кримінально-процесуального кодексу, який надає підсудній право звертатися до суду з клопотанням, заявами і репліками у будь-який момент, і не тільки не надав Тимошенко слово, але й видалив її з зали засідань.

Натомість у судовому засіданні за відсутності підсудної та представників сторони захисту було зачитано 73-сторінковий обвинувальний висновок. Тим самим суд брутально порушив норми статті 262 Кримінально-процесуального кодексу, яка забороняє проводити судове засідання за відсутності підсудного та сторони захисту.

Після того, як представниця державного обвинувачення Лілія Фролова прочитала обвинувальний висновок, суддя Кірєєв оголосив перерву до 11:00 понеділка, 18 липня, пояснивши це тим, що після оголошення обвинувального висновку та цивільного позову, який подав представник НАК "Нафтогаз України", потрібен час для ознайомлення з цими документами підсудної та сторони захисту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.