Тимошенко внесла клопотання про долучення нових адвокатів, але суд влаштовує порожня лава обвинуваченої

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2011 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14642

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що заздалегідь внесла головуючому у судовому процесі судді Родіону Кірєєву клопотання про залучення чотирьох нових адвокатів.

двоє з яких представляють американську юридичну компанію Covington & Burling LLP та аудиторську компанію BDO, а двоє – Микола Сірий та Олександр Плахотнюк – є українськими адвокатами.

"Олександр Плахоток – це адвокат з більш ніж 20-річним стажем роботи, з дійсно глибинними знаннями в кримінальному процесі, людина, яка готова мене захищати. Крім того, це Микола Сірий – людина знана в наукових колах, кандидат юридичних наук, він працює в Інституті держави і права імені Корецького Академії наук України. Це люди, які, на мій погляд, зможуть донести і до суспільства, і до світу весь абсурд, який відбувається в українських судах", - сказала Тимошенко журналістам перед початком судового засідання з розгляду її справи.

Таким чином, за її словами, у судовому процесі її захищатимуть п’ятеро адвокатів.

Адвокат Сергій Власенко вважає, що події які відбувалися у судовому засіданні 15 липня, не мають жодного відношення до Кримінально-процесуального кодексу.

"Ми бачили абсолютне свавілля людини, яка вела судовий процес, був заведений один прокурор, були практично видалені захисники, а Юлія Тимошенко була позбавлена можливості захищати себе самостійно через те, що в порушення вимог КПК видалення її із зали", - зазначив він.

"Для європейських країн є стандартом, що обвинувачений, підсудний має право на захист. Це право не переривається весь процес, поки пред’явлене обвинувачення розглядається в суді. Суддя Кірєєв за допомогою прокурорів перешкоджав виконанню цього права", - додав Микола Сірий.

У свою чергу, Олександр Плахотнюк нагадав, що суддя Родіон Кірєєв 15 липня не допустив його до участі у процесі.

"Суд перевищив свої повноваження при видаленні осіб із зали судового засідання, бо немає такої норми, яка б передбачала видалення людей із зали. Більш того: немає такої норми, яка б передбачала видалення адвоката з зали суду", - заявив захисник.

Між тим, адвокат Сергій Власенко прогнозує, що після перерви суддя Печерського суду Кірєєв видалить з залу його та Тимошенко, не допустить нових захисників і почне допит свідків.

Про це він повідомив журналістам під час перерви у судовому засіданні, яка оголошена до 12.50.

Власенко зазначив, що суддя Кірєєв, судячи з усього, хоче вигнати з залу судового засідання всіх: "Сьогодні він почав судове засідання з того, що почав виганяти із залу захисників". Власенко розповів, що після цього він зробив заяву на дії головуючого, на яку головуючий не відреагував, потім зробив другу заяву, після чого суддя Кірєєв пішов розглядати питання видалення адвоката з залу судового засідання.

За словами Власенка, "Кірєєву непотрібні адвокати, не потрібна Тимошенко, йому потрібні лише прокурори і вирок, який він готовий зачитати".

"Це вже навіть не фарс, те, що відбувається зараз - це поминки за павосуддям в Україні", - підкреслив Власенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.