Україна вимагає від Європи закріпити перспективу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.07.2011 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14644

Україна наполягатиме на закріпленні європейської перспективи попри скептицизм окремих країн-членів ЄС.

Про це заявив, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час зустрічі з міністрами закордонних справ країн-членів ЄС у форматі "Україна-Група друзів України в ЄС", повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, фіксація в угоді про асоціацію між Україною та ЄС європейської перспективи є "пріоритетним завданням для України на даному етапі та вимагатиме від ЄС стратегічної мужності, враховуючи складну внутрішню ситуацію в Євросоюзі".

Грищенко водночас підкреслив, що "закріплення перспективи створює потужний стимул в суспільстві для втілення болісних та непопулярних реформ, спрямованих на інтеграцію України до ЄС", зазначається у повідомленні.

"Обсяг законодавства, яке має адаптувати Україна після укладання угоди про асоціацію порівняний із завданнями, що стоять перед країнами-кандидатами", - сказав він.

Міністри закордонних справ України та ЄС також обговорили перспективи запровадження безвізового режиму для громадян України, зокрема реалізацію першої "законодавчої" фази плану дій лібералізації візового режиму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.