Новий адвокат Тимошенко заявив про відвід судді

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2011 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14647

Суддя Кіреєв частково задовольнив клопотання Юлії Тимошенко про залучення до процесу нових захисників.

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи, порушеної стосовно Тимошенко, суддя Родіон Кірєєв відмовив їй у повному задоволенні її клопотання про залучення до судового процесу нових захисників.

"Я посилаюся на статтю 44 частина 2 пункт 2 (Кримінально-процесуального кодексу), де чітко зауважено, що до процесу можуть бути залучені інші фахівці з права", - сказала Тимошенко під час судового засідання.

Однак суддя проігнорував цю репліку Юлії Тимошенко і зазначив, що підсудна не надала документів, які засвідчують адвокатську діяльність американських адвокатів Марка Фелдмана і Роджера Енока, а також не навела норму українського законодавства, яка б дозволяла залучити їх до процесу. Суддю підтримала сторона обвинувачення.

Таким чином, суддя прийняв рішення про допуск до участі у судовому процесі лише двох адвокатів – Олександра Плахотнюка та Миколи Сірого. "Враховуючи, що Миколою Сірим та Олександром Плахотнюком надані посвідчення адвокатів та всі необхідні документи, в цій частині клопотання задоволено", - сказав Родіон Кірєєв.

"Кірєєв не допустив до захисту двох представників міжнародних кампаній. Бояться участі міжнародних фахівців", - відреагувала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Захисник Тимошенко Микола Сірий одразу ж звернувся до суду з клопотанням про відвід головуючого у судовому процесі судді Родіону Кірєєву за порушення процедури розгляду клопотання підсудної про допуск нових захисників і за упередженість у розгляді справи.

За словами Сірого, з 15 липня суддя фактично незаконно не допускав нових захисників до справи Юлії Тимошенко та ухвалив незаконне рішення про видалення її з зали судового засідання. "Це свідчить про його упередженість та необ’єктивність", - сказав адвокат.

Крім того, за словами Миколи Сірого, таким чином суддя порушив права Юлії Тимошенко на захист, а також перешкоджав захиснику у наданні правової допомоги Юлії Тимошенко, не зважаючи на те, що була підписана угода з 15 липня.

За словами Сірого, при ухвалені рішення про відсторонення від справи Сергія Власенка суддя не навів жодної матеріально-правової підстави для застосування відповідних процесуальних дій. "Все це свідчить про упередженість судді при розгляді справи Тимошенко. Я заявляю відвід", - сказав Микола Сірий.

Присутні у залі судового засідання зустріли цю заяву адвоката аплодисментами, що стало приводом для чергового видалення одного з присутніх із зали. Суддя Родіон Кірєєв дозволив судовій міліції виконати відповідне рішення суду та оголосив для цього технічну перерву на 15 хвилин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.