Чого насправді варті гучні звинувачення Богословської

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 19.07.2011 11:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14651

Інна Богословська закинула Юлії Тимошенко «мільярдні збитки», які та начебто завдала українські економіці. Натомість член парламентського комітету з правосуддя не вірить у правомірність таких звинувачень.

Заяви голови парламентської слідчої комісії з розслідування обставин підписання газових угод між «Нафтогазом Україна» і «Газпромом» не обґрунтовані фактами, сказав у розмові з Deutsche Welle депутат Верховної Ради Святослав Олійник. Цей позафракційний парламентарій очолює підкомітет з кримінально-процесуального законодавства парламентського комітету з правосуддя. Як наголосив Олійник, Інна Богословська є політичною опоненткою Тимошенко і має «особисту неприязнь» до екс-прем'єра.

У понеділок у рамках інтернет-конференції Богословська представила попередні результати розслідування парламентською слідчою комісією обставин підписання газових угод 2009 року. На її думку, Тимошенко не мала права ухвалювати «одноосібні директиви» і вимагати від глави «Нафтогазу України» підписувати контракт «на дискримінаційних для України умовах».

Богословська - «зрадницькі газові угоди»

Богословська наголосила, що екс-прем'єр завдала мільярдних збитків економіці України, і через «зрадницькі газові угоди» Україна опинилася на межі дефолту. Вона назвала Тимошенко «вкрай небезпечним харизматичним і авторитарним ватажком» і пообіцяла «зробити все, щоб Тимошенко була покарана за всі злочини, які вона вчинила».

Погрози захисників Тимошенко оскаржити її кримінальне переслідування в Європейському суді з прав людини Богословська вважає безпідставними. Вона додала, що «вирок відносно Тимошенко, винесений суверенним українським судом, за жодних умов не може бути скасований Європейським судом».

Олійник - «намагання здійняти інформаційну хвилю»

На думку Олійника, такі заяви Богословської є нічим іншим, як «намаганням здійняти інформаційну хвилю, яка б супроводжувала процес» у справі Тимошенко. Він зауважив, що висновки парламентської слідчої комісії «не мають юридичного авторитету і не стосуються справи Тимошенко», яка нині слухається в суді.

Олійник зазначив, що в умовах парламентських канікул, жодних причин виступати від імені комісії, яка зараз не працює, в Богословської не було. Він не виключив, що такою причиною міг стати «якийсь медіа-план, за яким вона саме зараз щось мала сказати від комісії».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.