Чиновник розбазарив землі на мільйони, а його оштрафували на 200 доларів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.07.2011 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14655

Алуштинський міський суд 20 червня виніс вирок заступникові начальника управління головного архітектора Ялтинського міськради.

Як пише "Дело", що екс-чиновник обвинувачується в тім, що протягом 2007-2008 р. незаконно видавав фізичним особам висновки про цільове використання земельних ділянок для будівництва будинків у рамках парку-пам'ятника "Місхорський", а також Юсуповського палацово-паркового садового комплексу.

До слова, Юсуповський палац перебуває на балансі Державного управління справами президента України і є однією з резиденцій глави держави.

Колишній чиновник-архітектор устиг видати узгодження на незаконне будівництво гаражів і будинків на зазначених охоронних і заповідних територіях приблизно 20 громадянам.

У результаті, як підрахували в прокуратурі, він завдав шкоди державі на суму 3,7 млн. грн. З цієї суми 2,6 млн. грн. склав збиток від видачі висновків на будівництво в Юсуповському палацово-парковому комплексі.

Сам підсудний під час суду і слідства переконував, що не знав, де насправді знаходилися ці ділянки. Нібито він не виїжджав на місце через відсутність транспорту і не звіряв фактичне розташування земельних ділянок.

Алуштинський міський суд визнав його винним у здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України, і призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з позбавленням права займати керівні посади в органах архітектури і містобудування на два роки, зі штрафом у сумі 1700 гривень.

При цьому на підставі ст. 75 КК України суд звільнив засудженого від відбування основного покарання, замінивши в'язницю випробувальним терміном два роки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.