Томенко: Арешт Волги свідчить про боротьбу всередині влади

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.07.2011 02:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14663

Заступник голови Верховної Ради Миколи Томенко вважає, що арешт голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги може свідчити про нову тенденцію влади - внутрішньовидову боротьбу за вигідні посади і фінансові потоки.

"Кілька тенденцій – очевидні. Крім старої тенденції зведення рахунків з опозицією, є ще нова тенденція – внутрішньовидова боротьба у владі. Є ті, хто прийшли до влади, борються між собою за вигідні посади, борються за фінансові потоки. Це абсолютно очевидно, тому що це не перший такий арешт, і попередній арешт екс-голови Верховної Ради Криму, і інші арешти мали місце. Очевидно, що всередині команди Віктора Януковича кажуть, що ви рік "попаслися" на державному бюджеті, тепер ми вже робимо перегляд команди і те, що ви підтримали нас на президентській компанії, не означає, що ви на цих посадах вічно", - заявив віце-спікер в ефірі 5 каналу.

Томенко зазначив, що Волга відомий проросійськими заявами і поглядами, а тому його арешт може бути сигналом, що політики з яскраво вираженою проросійською позицією можуть також бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Можливо, що це теж якийсь сигнал, що, незважаючи на те, що є певні політики, які фанатично віддані російським інтересам, їх теж можна притягнути до кримінальної відповідальності. Може, це такий спеціальний сигнал під час переговорного процесу російській еліті", - зазначив Томенко.

Нагадаємо, 19 липня, за вчинення злочину, пов'язаного з корупцією, затриманий і доставлений в ізолятор тимчасового утримання голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга.

У лютому Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) Віктора Адамовича за отримання хабара в сумі 2 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.