Захисники Тимошенко провели публічний експеримент з хронометражу читання кримінальної справи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2011 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14670

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що для ознайомлення з 16 томами матеріалів кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко, стороні захисту знадобиться не менше 25 робочих днів.

"Для того, щоб прочитати хоча б чотири тисячі сторінок, необхідно 12 тисяч хвилин, тобто 200 годин. Якщо враховувати 8-годинний робочий день, то на ознайомлення з матеріалами справи необхідно мінімум 25 робочих днів. Це підтверджує, що всупереч здоровому глузду пан Кірєєв позбавляє Юлію Тимошенко права на захист", - сказав сьогодні Власенко журналістам.

Захисник Тимошенко заявляє, що кримінальна справа Юлії Тимошенко нараховує 16 томів, серед яких 15 томів – матеріали досудового слідства та один – матеріали судового розгляду. У середньому один том матеріалів справи нараховує 250-270 сторінок.

Власенко вголос прочитав одне з клопотань, яке було заявлено на попередніх судових засіданнях захистом Юлії Тимошенко, для того, аби зафіксувати швидкість читання. За результатами експерименту виявилося, що адвокат може прочитати одну сторінку за 3 хвилини 21 секунду.

"Проте адвокату потрібно читати ці матеріали не лише як художню літературу, але й аналізувати їх для підготовки стратегії ефективного захисту – тобто звіряти протоколи допитів свідків, консультуватися з фахівцями щодо експертиз, які містяться у матеріалах справи, а також готувати мотивовані клопотання", - пояснив він.

У свою чергу, адвокат Микола Сірий зазначив, що ознайомлення з матеріалами справи ускладнюється численними помилками.

"Я проілюструю, в якому стані матеріали. Ось, на двох сторінках, йду по тексту: "диверсифікований режим поставо", далі по тексту "дерсіфіковані поставки", далі "деверсифікація". Тут треба з тлумачним словником сидіти і дивитися, що вони мали на увазі. В п’яти абзацах в одному слові – чотири чи п’ять варіантів", - констатував захисник Юлії Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.