Азаров приготувався списувати нову кризу на “світові тенденції”?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2011 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14671

Сьогодні, на засіданні уряду, прем’єр Микола Азаров не виключив, що незабаром може виникнути фінансова криза.

У час, коли на світових ринках склалася непроста ситуація, потрібно бути дуже виваженими в прийнятті рішень щодо залучення зовнішніх запозичень. На цьому наголосив Азаров, повідомляє урядова прес-служба.

Глава уряду зазначив, що обидва світових емісійних центри – Сполучені Штати Америки і Європейський Союз стоять на порозі рішень, які можуть мати драматичні наслідки для світової економіки. США мають намір збільшити національний борг до рівня, який перевищує валовий національний продукт цієї держави. ЄС розглядає варіанти безпрецедентної грошової допомоги Греції та Іспанії, що в будь-якому разі змінить показники розвитку європейського ринку. Тож наразі, за словами Прем‘єр-міністра, провідні економічні експерти попереджають про можливість «звалювання» світової економіки в нову кризу.

«Ми не вправі нехтувати такими серйозними попередженнями, як це робили наші попередники», - наголосив Глава уряду, додавши, що країну треба готувати до будь-яких сценаріїв.

Азаров підкреслив, що «сьогодні як ніколи наша політика повинна бути виваженою, обережною і максимально зорієнтованою на власні сили, на пошук внутрішніх ресурсів і стимулів».

«Треба гранично обмежити або й зовсім відмовитись від зовнішніх запозичень і вкрай обережно ставитись до надання державних гарантій», - резюмував Глава уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.