Головного архітектора столиці нудить, коли він бачить результати забудови

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 20.07.2011 17:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14675

Території Звіринця, Воздвиженки і Софіївської Борщагівки фактично знищені бездумною забудовою

Такий вигляд має Воздвиженка

Таку думку на круглому столі, організованому «Коментарями», висловив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

«У нас вже убитими територіями через непомірний апетит є вулиця Мічуріна, Панфіловців, Редутна - поруч з Батьківщиною Матір´ю (район Звіринця - «Коментарі»). Туди після війни селили генералів і полковників ... І що сталося? Всі «круті» туди прагнули через те, що там зелень, що це центр Києва, що можна побудувати індивідуальний будинок і жити там розкошуючи. І в результаті вони так вишикувались, що тільки дулі залишилося крутити один одному, виходячи на балкон. І ні зелені не залишилося, нічого! », - заявив Целовальник.

Ще одним «вбитим» місцем, на думку головного архітектора, стала територія Воздвиженки - саме її різнокольорові будиночки видно в яру під Пейзажною алеєю.«Друге - це Гончарі-Кожум´яки, - додав Целовальник. - Туди ж ходити без блювотного порошку неможливо! Ви побачите там все, що можна побачити в Діснейленді, побудованому на долари Міккі-Мауса. Бо якби все це будувалося на нормальні долари, то, може, і відповідальність якась була. Це ж страшно! Це нагадує фільм «Сунична галявина» Інгмара Бергмана, коли в тиші йде професор і з-за рогу вискакує кінь з труною. Те ж саме і тут: жодного дерева не залишилося, будинки з триповерхових перетворилися на семиповерхові, пагорбів не видно, тиша, нікого нема ... Для кого побудовано - незрозуміло».

«Софіївську Борщагівку не називаю, вона в минулі роки була угроблена. Просто тому, що люди, які повернулися з місць не таких віддалених, вирішили, що потрібно якось капітали вкласти: в цегляні будинки по 4-5 поверхів, площею в 100% ділянки. І стоять вони там тепер - ні продати не можуть, ні опалити. Зате вежі є. А вежі - це нагадування про ... охорону ... », - остаточно розвеселив журналістів Целовальник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.