У адвоката Луценка справа підзахисного асоціюється з часами сталінізму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2011 18:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14676

Свідків у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка допитують у стилі 1930-х років.

Про це під час прес-конференції заявив адвокат Ігор Фомін, повідомила прес-служба «Народної самооборони».

За словами адвоката, у справі Луценка проходить близько ста свідків. «Це ті люди, які повинні довести, що Юрій Віталійович Луценко скоїв злочин», - зазначив Фомін.

Адвокат упевнений, що свідчення свідків, які будуть озвучені в залі суду, будуть суттєво відрізнятися від тих, які були отримані в «тиші кабінетів».

«Ці допити нагадують допити епохи 1930-х років. Сидить холодна, яка чітко виконує завдання, людина, для якої байдуже, чи знаходиться перед ним політик, чи колишній заступник міністра внутрішніх справ - він чітко виконує завдання, пов'язане з порушенням і направленням до суду кримінальної справи», - розповів адвокат.

«Мені дуже цікаво, як і яким чином будуть давати показання свідки у цій справі в суді, тоді, коли вони публічно спілкуються із захистом, публічно спілкуються з обвинуваченням і з самим Юрієм Луценком. Я думаю, що набагато складніше сказати в обличчя і брехати в обличчя людині, ніж в тиші кабінету під тиском слідчого складати якісь свідчення», - зазначив Фомін.

Фомін також зазначив, що захист буде клопотати про зміну процедури допиту в суді.

«Тактично важливо і цікаво спочатку послухати свідків, що підтверджують провину Луценка. А потім вже потерпілих та підсудних. Але, швидше за все, нам цього не вдасться», - зазначив адвокат Фомін.

Крім того, захист Юрія Луценко наполягатиме на допиті слідчого, оскільки у адвокатів є підозра, що слідство чинило тиск на свідків. Відповідне клопотання про допит слідчого вже подавалося захистом, але суд відклав його на більш пізній процесуальний термін.

«Я думаю, після того, як будуть допитані свідки, якщо хто-небудь зі свідків скаже, що на нього чинився тиск на попередньому слідстві, і він тому дав такі свідчення, то природно, ми ще раз будемо заявляти клопотання про допит слідчого для того, щоб він пояснив, чому такі свідчення даються і на чому вони засновані», - зазначив адвокат екс-міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.