Вага тіла людини залежить від її характеру

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.07.2011 04:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14680

Останнє дослідження, що з’явилося в журналі Journal of Personality and Social Psychology, показало: люди, схильні до невротичних станів, і не особливо сумлінні, можуть протягом життя то набирати, то скидати вагу.

Саме імпульсивність характеру є вагомим чинником, який пророкує, чи буде людина страждати від ожиріння, пише The Times of India.

Вчені перевірили теорію в ході експерименту. Вони зібрали групу добровольців. Так, учасники експерименту, які потрапили в 10% найбільш імпульсивних, зазвичай важили в середньому на 10 кілограмів більше, ніж ті, хто потрапив в 10% найменш імпульсивних.

З цього дослідники зробили висновок: добровольці з першої групи легше піддавалися спокусі. Їм також не вистачає самодисципліни, щоб обмежувати себе в їжі і дотримуватися режиму, незважаючи на труднощі або поганий настрій.

"Для підтримки нормальної ваги, як правило, необхідно мати здорову дієту і стійку програму фізичної активності, дотримання яких вимагають наполегливості і стриманості. Такий контроль може бути заважким для надто імпульсивних осіб", - додали дослідники.

Дослідники хочуть перевірити, наскільки риси характеру впливають на скачки у вазі з плином часу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.