Банкова буде судитися за туалет гаранта?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 21.07.2011 10:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14682

Ніяких туалетів з дорогоцінними каменями в будинку Президента немає

Про це газеті «Сегодня» заявила прес-секретар президента Дарина Чепак

Нагадаємо, в останні дні вітчизняний інтернет підірвало повідомлення інформагентства France Press про резиденцію «Межигір´я», де живе український президент. Мовляв там побудували туалет. І не простий, а з напівдорогоцінним камінням. «За інформацією джерел AFP серед будівельників, санвузол повністю інкрустований напівдорогоцінним камінням, що обійшлося в 350 тисяч євро», - йдеться в матеріалі агентства.

Автор новини, журналіст агентства France Press Ганна Цуканова, впевнена в своїй правоті. «Ми не маємо звички писати інформацію, яка викликає у нас сумніви. Адже ми не стверджуємо, що ми це бачили (в сенсі санвузол. - Авт.), ми говоримо, що джерела нам це сказали», - сказала нам Цуканова.

«Інформація, що опублікована AFP, не відповідає дійсності, - заявила в прес-секретар президента Дарина Чепак. - Ніяких туалетів з дорогоцінним камінням в будинку президента немає. Як і немає будь-якої незвичайної розкоші. Після того, як фото будинку Януковича були опубліковані, поширення такої інформації, тим більше з посиланням на неназвані джерела, просто суперечить здоровому глузду і нагадує сумнівні політичні технології».

«Поява цих пліток - просто чорний піар у зв´язку з посиленням боротьби з корупцією, яку веде наш президент, а також у зв´язку з посиленням політичної боротьби в країні», - сказав нам джерело в оточенні Януковича.

Юристи вважають, що справа може мати судову перспективу. «Якщо інформація агентства не відповідає дійсності, Віктор Янукович може подавати до суду. Причому навіть до українського, якщо у France Press є тут офіційно зареєстроване представництво», - говорить адвокат Василь Мірошниченко. Про «Межигір´я» останнім часом пишуть різне. У той же час позиція президента досить проста - йому на території цієї резиденції належить тільки один будинок і прилегла до нього невелика територія. Там минулого місяця побувала делегація українських журналістів і жодних надзвичайних розкошів типу «напівдорогоцінних» санвузлів не помітили - добротний будинок, яких багато в околицях Києва. Вся решта території резиденції, як заявляє сторона Президента, належить приватним структурам, і до Віктора Януковича стосунку не має.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.