Кортеж Обами оштрафували на 200 доларів за створення заторів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.07.2011 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14689

Мер Лондона Борис Джонсон оштрафував Президента США Барака Обаму на 200 доларів за створення заторів у британській столиці.

Цей інцидент стався ще у травні цього року, проте подробиці публікуються зараз.

Британські ЗМІ відзначаються, що Джонсон здійняв галас з приводу дорожніх заторів, які влаштовують на дорогах британської столиці кортежі американських політиків.

За кілька років, починаючи з 2003 року, американські політики накопичили штрафів на 5 млн 800 тис. фунтів стерлінгів (8,7 млн ​​доларів), і посольство США у Великобританії не поспішає їх оплачувати.

Джерело в посольстві пояснило, що відомство відмовляється платити на цілком законних підставах. Зокрема, Віденською конвенцією про дипломатичні відносини забороняється накладати штрафні санкції на співробітників дипмісії.

За словами Джонсона, хоч штраф невеликий, проте є частиною великої проблеми для Лондона.

Відзначимо, у травні лімузин Барака Обами на прізвисько "Звір" зіткнувся з технічними проблемами під час візиту президента до Європи.

Під час виїзду з території американського посольства в Дубліні (Ірландія) броньована машина вдарилася днищем об "лежачого поліцейського", після чого заглохла перед натовпом роззяв.

Подружжя Обам залишалися в лімузині до тих пір, поки машину не полагодили, а в цей час на дорозі утворився затор. Пізніше відео події з'явилося в інтернеті.

Взагалі за іноземними посольствами накопичилося штрафів на 50 мільйонів фунтів стерлінгів. За парковку в недозволеному місці іноземні дипломати заборгували ще 491 тисячу фунтів.

Найбільшим боржником є ​​США - 5 мільйонів фунтів. За ними слідують російські дипломати, які заборгували 4,4 мільйона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.