Олександр Литвиненко. Шанси вижити - 50 на 50

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.11.2006 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1469

Королівська преса вже назвала імена підозрюваних. Сполучені Штати та Британія занепокоєні отруєнням Олександра Литвиненка.

Литвиненко в реанімаційному відділенні University College Hospital

Королівська преса вже назвала імена підозрюваних. Це екс-полковник ФСБ Андрій Луговий та знайомий отруєного - Володимир. Усі троє пили чай в одному з лондонських готелів і після того Литвиненко занедужав, повідомляє "Новий канал".

Нині він у реанімації, шанси вижити - 50 на 50. В організмі Олександра знайшли сліди талія – отрути, яку часто використовували російські спецслужби.

Литвиненка отруїли радіоактивним “коктейлем”?

У отруєного екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненко, якого напередодні перевели в реанімацію лондонського University College Hospital, виявлені прояви променевої хвороби, повідомляє NEWSru.com.

Як повідомив в ефірі SkyNews токсиколог лікарні професор Джон Генрі, його могли отруїти одним з радіоактивних ізотопів талія, яких у цього елементу 19.

"Радіоактивний талій додає нове забарвлення цьому випадку. Це означає, що ризик для кісткового мозку украй великий", - підкреслив Генрі.

Медики і раніше заявляли, що кістковий мозок Литвиненко сильно уражений, внаслідок чого його організм майже позбувся білих кров'яних тілець. Генрі не виключив, що Литвиненка могли отруїти "коктейлем" з декількох отруйливих речовин.

Справу Литвиненко передали до антитерористичного підрозділу Скотланд-ярду (SO15, London's Metropolitan Police's Counter-Terrorism Command).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.