Сьогодні, за планами влади, арешт Тимошенко?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.07.2011 09:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14690

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що з Адміністрації Президента судді Печерського районного суду Києва Родіону Кірєєву поступила вказівка про зміну для екс-прем’єр-міністра запобіжного заходу.

"У понеділок ввечері відбулася зустріч між суддею Кірєєвим та співробітниками Адміністрації Президента, на якій судді Кірєєву була поставлена беззаперечна задача сьогодні після проведення допиту декількох свідків змінити міри запобіжного заходу і застосувати до неї арешт", - сказав Власенко журналістам перед початком

За словами адвоката, цю інформацію було отримано з джерел, які "заслуговують на дуже серйозну увагу".

"Я думаю, що якщо ця інформація правдива, то, напевно, треба припинити цей фарс, який відбувається в Печерському суді, зачитати вирок, який заздалегідь написаний, і не ламати комедію перед європейським та світовим суспільством, сказати що в Україні процвітають політичні репресії, що Україна перестала бути демократичною державою і що Україна перетворюється на концтабір", - заявив Власенко.

Тим часом у суді Родіон Кірєєв розпочав судове засідання з оголошення про повторне зачитування обвинувального висновку у кримінальній справі, порушеній проти Юлії Тимошенко, зважаючи на її відсутність минулого разу у залі засідань.

"Враховуючи, що підсудна відмовилася відповідати на запитання суду, чи визнає себе винною, і була видалена з зали, суд постановив повторити оголошення обвинувального висновку у справі", - зачитав рішення суду Кірєєв.

У ці хвилини представниця сторони державного обвинувачення Лілія Фролова вже почала повторне зачитування обвинувального висновку.

Як відомо, на повторному озвученні обвинувального висновку наполягав захист Тимошенко. "Ми вимагатимемо, щоб повторно було озвучено обвинувальний висновок з огляду на те, що Юлія Тимошенко була видалена в порушення норм кримінально-процесуального закону із зали суду… Якщо суд не погодиться з цією позицією, ми будемо наполягати, щоб було відтворено в телевізійному режимі подію читання цього висновку", - сказав 20 липня захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий.

В обвинувальному висновку, який викладено на 73 сторінках, чомусь пов'язується необхідність кримінальної відповідальності Юлії Тимошенко з обвинуваченнями, які були висунуті їй на території Росії у 2005 році відповідно до статті 291 Кримінального кодексу Російської Федерації, що відповідає частині 3 статті 27 та частини 2 статті 369 Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що Тимошенко Ю.В. на шлях виправлення не стала та, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра України у 2009 році, вчинила тяжкий злочин у своїй службовій діяльності", - йдеться у тексті обвинувального висновку.

Крім того, згідно з висновком державного обвинувачення, умисність дій Юлії Тимошенко у підписанні газових угод у 2009 році, які забезпечили вихід із газової кризи, полягає в бажанні екс-прем'єра "створити позитивний імідж ефективного керівника", який забезпечив перехід на прямі контракти з постачання природного газу в Україну.

У тексті документу, який зачитала Лілія Фролова, також містяться свідчення у справі декількох свідків, зокрема, колишнього голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, екс-міністра палива та енергетики Юрія Продана, міністра іноземних справ Костянтина Грищенка, прем'єр-міністра Миколи Азарова, екс-міністра транспорту та зв’язку Йосипа Вінського, колишнього міністра фінансів Віктора Пинзеника, а також співробітників "Нафтогазу".

Державне обвинувачення також грунтує свої обвинувачення на свідченнях колишнього міністра закордонних справа Володимира Огризка, екс-міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка, екс-міністра промислової політики Володимира Новицького, колишнього першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.