Нардеп Кінах натякає, що арешти посадовців тільки розпочалися

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.07.2011 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14695

Останні події, пов’язані з порушенням кримінальних справ проти посадових осіб за отримання хабара та зловживання своїм службовим становищем, є першим етапом серйозної великомасштабної боротьби з корупцією і результатом дії нового антикорупційного законодавства України.

Так вважає заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів, член Національного антикорупційного комітету при Президентові України Анатолій Кінах, повідомила його перс-служба.

За його словами, громадськість підтримує думку Глави держави, яка пролунала в ході останнього засідання Національного антикорупційного комітету, що корупція несе велику загрозу для національної безпеки нашої країни та позбавляє українське суспільство та державу в цілому можливості ефективного розвитку.

«Боротьба з корупцією – це стратегічне завдання для нинішньої влади. Діючий закон про засади запобігання та протидію корупції, незважаючи на деякі його недосконалі норми, надає можливість жорстко протидіяти корупційним явищам, особливо в системі державної влади та органів місцевого самоврядування. Він суттєво розширює перелік посадових осіб, які можуть притягатися до кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем, а також надасть можливість удосконалити кадрову політику шляхом створення реєстру осіб, що мали причетність до корупційних діянь, та позбавлення їх в майбутньому права займати серйозні державні посади», - підкреслив Кінах.

При цьому політик наголосив на неприпустимості політизації даних кримінальних справ, стороннього втручання у діяльність правових структур, від яких залежить результат процесу.

«Заходи щодо боротьби корупцією та принцип рівності всіх перед законом мають поширюватися на всіх посадових осіб, незалежно від прізвищ чи політичної приналежності. Тому всі, хто вчинили злочин, повинні відповідати перед законом. Це має принципове значення, особливо зараз, коли Україна вийшла на фінішну пряму переговорного процесу щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС і потребує відновлення довіри міжнародної спільноти. Антикорупційна боротьба - одне із найважливіших питань сьогодення, яке має незворотній процес і надає можливість Україні розвиватися як сучасній, правовій, демократичній державі», - наголосив Кінах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.